Home / VIJESTI / NAJČITANIJE / AVDISPAHIĆEVI MAHALSKI DEMANTIJI

AVDISPAHIĆEVI MAHALSKI DEMANTIJI

Informacija o enormnim isplatama koje je Muharem Avdispahić u posljednjih nekoliko mjeseci faktički poklonio svojim privatnim prorektorima, ovih dana je na način tipičan za društvo u Rektoratu “demantovana“! Naše objavljivanje o nekim dijelovima nalaza finansijske kontrole, prvo je dočekano sa ponovljenim preispitivanjem ko bi mogao biti izvor Ekrana. Nakon što se u toj “istrazi“ nije otišlo daleko, Avdispahić i kompanija su pristupili kuloarskom demantiranju ove informacije.
To se demantiranje, kako već dolikuje akterima, odvija metodom “od usta do usta, od uha do uha“, koja je rezultate dala samo kod ulizica i potpuno neupućenih. Kod onih koji ne spadaju u ove kategorija, ovakav način demantiranja je izazvao smijeh. Zaista je žalosno na šta je spao Rektorat UNSA.
A stanje u ovoj instituciji, nezavisno i od Ekrana, najbolje ilustruju međunarodne rang-liste univerziteta, na kojima UNSA iz dana u dan samo dublje i dublje tone. Krah u projektnim djelatnostima, kao i svakodnevne političke montaže i smicalice koje se na UNSA preduzimaju protiv “npodobnih“, ovu su instituciju doveli na nivo lokalne političke škole. U takvom stanju i iole upućeni znaju da se ne može govoriti ni o nauci ni o obrazovanju.
Zato poručujemo “upravnicima kaznionice“ UNSA da sve što žele demantirati, demantiraju preko Ekrana! Njihove demantije ćemo objaviti bez novinarskih intervencija. Na žalost, već više od dvije godine od Rektorata ne možemo dobiti niti jednu zvaničnu informaciju, tako da smo ih prestali i tražiti. Posljednja informacija koju smo dobili bila je ona iz 2013. godine, kada nam je rećeno da će radovi na novoj univerzitetskoj biblioteci otpočeti na jesen iste godine!? Kao što svi znamo, ti radovi ne samo da nisu otpočeli, nego je cijeli projekat upropašten.
Priče o gradnji biblioteke, koje je Avdispahić sa svojim društvom lansirao krajem ovog ljeta, samo su dio njegove predizborne kampanje. Prema našim informacijama, donatori sredstava nisu odustali od gradnje, ali je ne žele realizirati sa Muharemom Avdispahićem, koji se već pokazao kao sklon nelegalnom trošenju novca. Trošenje novca iz EU projekata, koje se u institucijama EU karakeriše kao nelegalno, arapskim investitorima je bilo dovoljan znak da sa nelegalnim rektorom ne treba ulaziti u aranžmane.
Uprkos svemu, želimo izaći u susret Avdispahiću i njegovom skutonošama i javno im pružiti priliku za demantiranje svega što objavljujemo o UNSA. Možete nas kontaktirati direktno putem naše stranice, ili na mail adresu: info.ekran.ba@gmail.com Samo nemojte poput “studentice, supruge i direktorice“ poturati lažne mailove kao dokaz da nismo željeli objaviti vaš demanti! Vjerujemo da vam je ovo jednostavniji, brži i efikasniji način demantiranja, od kuloarisanja i mahalašenja. Nadamo se da nije problem to što je demantije moguće provjeriti?!

About Ekran

Check Also

Ivan Đikić nedvosmisleno – vakcinacija je spas!

Poznati evropski znanstvenik Ivan Đikić komentirao je epidemiološku situaciju u BiH i Sarajevu. “Ovaj novi …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *