Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Vlada KS: Glavna tužiteljica i policijski funkcioneri moraju biti smijenjeni!

Vlada KS: Glavna tužiteljica i policijski funkcioneri moraju biti smijenjeni!

Da bi Sarajevo postalo iole normalna sredina za život, nužno bi bilo smijeniti Vladu Kantona, Dalidu Burzić i sve policijske funkcionere i rukovodioce u gradu! Oni su isključivi krivci za stanje nesigurnosti i nizak nivo života u Sarajevu.

Ubistvo dvaju studentica samo je jedan od pokazatelja takvog stanja. Ovakva situacija u Sarajevu traje već godinama. Već godinama je opasno djecu pustiti izvan kuće, već godinama kriminalci napadaju i ubijaju građane, već godinama se dešava sve ono što se u civiliziranim zemljama ne može ni zamisliti da se može tolerirati. Za takvo stanje su odgovorni svi prozvani! Oni su svojim neradom, korumpiranošću, nesposobnošću i političkom poslušnošću Sarajevo učinili gradom nesnošljivim za življenje.

Žalosna su prepucavanja odgovonih za to ko je kriv. To samo pokazuje da odgovorni ni sada nemaju ni trunke moralnog odnosa i ne pada im na pamet čak ni da se zapitaju o tome šta su sve uradili da se stvori ovako nepodnopšljivo stanje kakvo danas imamo. Ekran godinama upozorava da je Sarajevo grad opasnog življenja, na korupciju i nepotizam u obrazovanju i zdravstvu, na diletantizam vlada i premijera koji upravljaju ovim vladama … Dok nisu izgubljena dva mlada života, niko se nije pitao ništa o tome! Koliko još života treba da nestane da bi razni Konakovići,Burzićke, Ćosići … postali politička prošlost, tamna strana historije ovog grada?

Gori od svih njih su samo oni koji danas pokušavaju da ih pravdaju i da kažu kako “ostavke nisu rješenje“! To su upravo oni koji su glasnogovornici kriminala koji je ovladao bh politikom i koji prijeti da od BiH stvori društvo u kojem će vladati fašizoidne norme i vrijednosti. Na žalost, danas u našim medijima upravo ti i takvi imaju prostor i šire osjećaj beznađa i nemoći. Nije li baš zbog svih njih došlo krajnje vrijeme da građani iskažu svoju volju i natjeraju ih na ostavke, odnosno smijene sa funkcija sa kojih nam onemogućavaju normalan život?

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *