Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Skupština KS nazvala školu po fašističkom kolaboracionisti

Skupština KS nazvala školu po fašističkom kolaboracionisti

Skupština Kantona Sarajevo je odavno već pokazala da je gomila bezličnih likova, koja uz sve što se o njoj može reći, vjerovatno predstavlja trenutno najveći skup beskičmenjaka. Ipak, njihova odluka da škola u Dobroševićima dobije ime po jednom fašističkom kolaboracionisti, nadmašila je i dosadašnje bezumne “domete“ ovog političkog tijela. Pritom ne treba zavaravati ni to što je tzv. opozicija odbila da prisustvuje činu glasanja o ovom besramnom prijedlogu. Zašto?

Zato jer ista ta opozicija u istoj toj beskičmenjačkoj organizaciji već godinama nije željela govoriti o zabranama govora, mišljenja, izražavanja, studiranja, mijenjanja i iskrivljivanja historijskih činjenica, kriminalu, fašisoidnosti u javnim institucijama … Sada kada je na djelu bila otvorena podrška fašističkim saradnicima, dakle i fašizmu kao največoj ljudskoj pošasti, oni su se (kao?!) distancirali od onoga što su do sada svjesno prešućivali i odbijali da vide. Sramno!

Naravno, najsarmnije od svega je da je Vlada KS predložila ovako nešto, svrstavajući se u red onih političkih čindbenika koji otvoreno podržavaju rehabilitaciju fašizma u BiH. kada se u Banjaluci, ili Lištici pojave odluke o imenovanju škola ili nekih drugih institucija fašistima iz srpskog ili hrvatskog korpusa, ne smije se zaboraviti da je SDA, uz pomoć kolicionih partnera i opozicije, to isto uradila u Sarajevu.

Sarajevo je ovom odlukom Skupštine pokazalo da u političkom smislu nije dio Evrope i ne zaslužuje da bude centar napretka u našoj zemlji. Skupština Kantona je otvoreno pokazala da u njoj sjede ljudi kojima je fašizam bliži od prosperiteta i svijetle prošlosti naše zemlje. Nema sumnje da sa ovakvom vlašću i opozicijom, koji zajedno sjede u skupštinskim klupama, nema napretka za Sarajevo. Dakle, ostajemo provincija i u budućem periodu.

 

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *