Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Autoputa nema,a neće ga ni biti sa SDA

Autoputa nema,a neće ga ni biti sa SDA

Gradnja autoputa, odnosno koridora Vc, definitivno je obustavljena. U stvari, ova gradnja u posljednje dvije godine nikada nije ni nastavljena. Dolaskom SDA na vlast, zaustavljene su aktivnosti oko povezivanja BiH sa Evropom. Time su samo potvrđene informacije Ekrana o politici SDA prema povezivanju naše zemlje sa zapadnim zemljama.

Evropske integracije za SDA nikada nisu bile od važnosti. Na jednoj strani su pričali o njima, a na drugoj strani sve radili da do njih ne dođe. Gradnja autoputa to na najbolji način pokazuje. Od dolaska na vlast SDA, nije napravjen ni jedan jedini metar dionice Vc. Da stvar bude gora, jedan od najodgovornijih ljudi iz koalicije je nedavno ovaj put, iz neznanja, nazvao VC, čitajući tekst koji  mu je valjda neko pripremio.

Ono što smo, od našeg izvora iz SDA, prije dvije godine objavili kao informaciju, sada se i potvrđuje. Od autoputa, za vrijeme vladavine SDA, neće biti ništa. Na ovaj način koalicija SDA-SBB želi građane BiH držati kao taoce svoje politike. Bez komunikacija i sa otežanim mogućnostima prevoza, lakše se predstavlja svojim glasačima da je BiH “evropska zemlja“. Zato ne očekujte nove metre autoputa ni u budućnosti.

 

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *