Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Sabid Zekan isključen iz DF-a!

Sabid Zekan isključen iz DF-a!

Od pouzdanog izvora iz vrha Demokratske fronte, saznajemo da je Sabid Zekan, dojučerašnji prvi čovjek ove stranke u tuzlanskom kantonu, isključen iz sranke zbog neposlušnosti. O kakvoj se “neposlušnosti“ radi, najbolje govori činjenica da Zekan nije ni obaviješten o “optužnici“.
Sve se sastoji u tome da svako ko se ne slaže sa Komšićevim koaliranjem sa SDA i SBB i drugim mutnim radnjama u ovoj stranci, definitivno nema mjesta u njoj. Očigledno Zekan je jedan od njih. U svom pismu članovima stranke Zekan navodi da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak, a da će vjerovatni ishod biti “isključenje iz stranke“. Dalje navodi: “Nisu mi željeli poslati obrazloženje  za ono što mi se stavlja na teret, tako da se nisam mogao ni braniti.“
Da li se DF poslije ovoga može predstavljati “demoksratskom strankom“ i dijelom “lijevog bloka“. Stranka u kojoj su optužnice sastavljene bez znanja onih na koje se odnose, prije su dio nekih mračnih vremena staljinizma i drugih totalitarizama, nego demokratskih procesa. Izgleda da je od DF ostalo samo ono “fronta“ protiv neistomišljenika, a da je “demokratska“ stvar neke farsiče prošlosti.
Tako ostaje uvjerenje da je Željko Komšić največa prevara u posljednjih nekoliko političkih godina. Marjanovićevo uništavanje obrazovanja i Zekanovo, Suljagićevo i Bajrovićevo staljinističko istjerivanje iz stranke, govore  tome da vrh ove stranke radi protiv građana BiH i da u njoj nije dobrodošao niko ko želi graditi modernu državu. Politička prevara koju je Komšić napravio, po svemu sudeći, koristi samo njemu, a račune koje je on napravio pritom plaćaju svi građani koji su mu vjerovali.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *