Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Potpuna erozija u DF-u: Ostavku podnio i član Predsjedništva Saša Mitrović

Potpuna erozija u DF-u: Ostavku podnio i član Predsjedništva Saša Mitrović

Saša Mitrović, poslanik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i član Predsjedništva i Glavnog odbora DF-a uputio je danas pismo predsjedniku i generalnom sekretaru DF-a u kojem podnosi ostavku.

Mitrović u pismu navodi da ostavku podnosi zbog „narušenih međuljudskih odnosa“ i „ponašanja pojedinaca koji se kriju iza nečijih leđa“, te „loših rezultata na prethodnim lokalnim izborima na području grada Tuzle.“

Biće da je kao i u slučaju Sabida Zekana razlog Mitrovićevog povlačenja iz članstva u Predsjedništvu nerazumljivo veliki uticaj koji na Komšića ima Damir Bećirović, poslanik u državnom parlamentu iz Tuzle. Mitrović eksplicitno kaže da je još jedan od razloga i čovjek “koji mene naziva kriminalcem, lopovom, izdajnikom i rušiteljem DF-a“, a da se sam nije dvije godine pojavio u svojoj izbornoj jedinice.

Mitrović navodi da je stanje u Gradskom odboru u Tuzli tako loše da „pojedinci hoće da se fizički obračunavaju“ i zaključuje kako mu odgoj i moral ne dopuštaju da nastavi raditi u takvom okruženju.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *