Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Ugo Vlaisavljević samim sobom

Ugo Vlaisavljević samim sobom

Koliko je medijski prostor u BiH zagađen, najbolje se moglo čuti (i vidjeti na internetu) u Vlaisavljevićevom govoru na jednom sarajevskom radiju. Nepristojno servilni novinar je dao prostor Ugi Vlaisavljeviću da doslovno ispljuje kolege na Filozofskom fakultetu, dekana Muhameda Dželilovića i rektora UNSA Rifata Škrijelja. Bez mogućnosti kontraargumentiranja, Vlaisavljević se svojski trudio da, blateći sve druge, pokaže kako je samo on ispravan na UNSA i kako je ugrožen od mrskih kolega.
Doduše, uz sebe je svrstao i rakijske intelektualce Envera Kazaza i Nenada Veličkovića, o kojima je sve rekao time što ih je hvalio. Primjera radi, u javnosti je malo poznato da je Veličković govorio protiv koncepta “dvije škole pod jednim krovom”, samo dok je uzimao pare od stranih donatora. U tzv. doktorskoj disertaciji Sanje Vlaisavljević isti koncept je podržao! Da li je to dovoljna ilustracija? Uz takve “intelektualce” Vlaisavljević se predstavlja kao međunarodno referentna znanstvena veličina.
Tolika količina javno ispoljene mržnje, kada bi BiH bila normalna zemlja, vodila bi zabrani nastupanja u medijima. Pošto BiH, zahvaljujući i ovakvim intelektualcima kao što je pomenuti trojac, nije normalna zemlja, Vlaisavljević je dobio cijelih 90 minuta za svoja lupetanja i vrijeđanja.
Do koje mjere je u svemu tome beskrupulozan, najbolje se vidi što sam kaže da je na lažnom bolovanju nastupajući po medijima. Naravno, u svemu tome ovaj znanstven falsifikator nije zaobišao ni naš portal. Ne znamo kako je uspio prebrojati, ali je gospodin Vlaisavljević naveo da smo objavili 400 tekstova o njemu. Pohvaljujemo njegovo vođenje evidencije!
Ipak, moramo mu skrenuti pažnju da broj tekstova ništa ne govori, izuzev činjenicu da je on jedna od najskandaloznijih osoba u ovom dijelu svijeta. Ovom prilikom javno pitamo gospodina evidentičara: IMA LI NEKA INFORMACIJA U TIH 400 TEKSTOVA DA NIJE BILA TAČNA? Može nas o tome obavijestiti putem kontakt maila, mi ćemo objaviti sve što napiše.
Količina bezobrazluka ovog falsifikatora možda se najbolje iskazala u njegovoj govoranciji o anonimnim blogovima, na koje se on žali. Koliko treba biti drzak i druge javno optuživati za ono što sam radi, znaju svi koji pogledaju Vlaisavljevićev fašisoidni blog Antiekran, posvećen iznošenju laži protiv samo jednog čovjeka, osobe koju Sanja i Ugo Vlaisavljević najviše mrze!
Ali taj i takav bezobrazluk je moguć zahvaljujući fašisoidnim novinarima, koji medije koriste samo radi nanošenja štete onima koji nisu podobni. Činjenica da su na Filozofskom fakultetu progovorili oni koje je Vlaisavljević godinama zlostavljao, a kojima medijski killeri ne dopuštaju da dođu do riječi dok ih Vlaisavljević blati, ipak ostavlja nadu da će pravda na kraju biti zadovoljena. Uostalom, nije li već izvijesno da će neko od nadležnih konačno provjeriti zdravstveni karton Uge Vlaisavljevića i zvanično utvrditi da li je on opterećen psihičkim oboljenjem? Krajnje je vrijeme da ova informacija, zbog svih žrtava zlostavljanja, napokon prestane biti tajna!
Nema sumnje da će do tada Ugo Vlaisavljević o sebi govoriti najljepše, ono u što čak ni on sam ne vjeruje. To smo uostalom vidjeli. A vidjeli smo i njegove falsifikate i plagijate, o kojim ga režimski novinari ne smiju ni u šali pitati!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *