Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Umjesto o kriminalu u Tužilaštvu KS, piše se o prijetnjama suspektnim sudijama i tužiocima

Umjesto o kriminalu u Tužilaštvu KS, piše se o prijetnjama suspektnim sudijama i tužiocima

Nakon što je obznanjeno da je proces protiv Seferovića u slučaju stradanja Dženana Memića, po svemu sudeći, bio montiran, sarajevski mediji su zanijemili. Dojučerašnja miljenica medijskih strvinara, Dalida Burzić, sada je trebala postati temom najgore afere u skandaloznog bh pravosuđa. Tako nešto, naravno, za korumpiranu sarajevsku mašineriju laži, nije ni poželjno ni moguće.
Zato se odjednom stvorila “velika pažnja javnosti” zbog prijetnji članovima pravosudnog vrha u našoj zemlji. Odjednom je, umjesto priče o žrtvama bh pravosuđa, vrh koji je, na ovaj ili onaj način, odgovoran za katastrofalno stanje u ovoj oblasti, postao žrtva. Odjednom je zaboravljeno da su žrtve ovih “žrtava” svi građani BiH. Zaboravljeno je da su i strani posmatrači upozoravali na nedopustive odluke i djelovanje VSTVa. Sve je u sarajevskim medijima zaboravljeno, a prije svega to da u sarajevskom tužilaštvu, prema osnovanim sumnjama, monstruozno montiraju procese, hapse i zatvaraju nevine građane, dok su kriminalci u zaštiti moćne glavne tužiteljice.
Biti miljenik sarajevskih medija znači u javnosti biti amnestiran od svake odgovornosti. Baš kao što nemilost medijskih lešinara znači izopćenost iz javnosti i proglašavanje krivim za sve, uključujući i vremenske nepogode. Zlo koje ovi mediji proizvode, uz pomoć bizarnih udruženja poput BH novinari i Vijeće za štampu, upravo je ono zlo koje eutanazira bh javnost. To je ono zlo koje proizvodi takve privide koji građane navode da više ne vjeruju ni vlastitim očima.

About Ekran

Check Also

sbb_radoncic_02

Skači, skači: Radončićeva glupa objašnjenja ulaska u vlast

Fahrudin Radončić, koji je gvorio da “valjda treba da skoči sa tornja“ da bi neki …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by keepvid themefull earn money