Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Pravda za Dženana traži hapšenja Alise Mutap i Dalide Burzić

Pravda za Dženana traži hapšenja Alise Mutap i Dalide Burzić

Subotnji protesti pred Narodnim pozorištem u Sarajevu protekli su u znaku zahtjeva za kažnjavanjem onih koji sakrivaju istinu o ubistvu Dženana Memića. Zvanično i nezvanično, direktno i indirektno, protesti su protekli u znaku zahtjeva za hapšenjem Alise Mutap, svjedokinje stradanja Dženana Memića i Dalide Burzić, glavne tužiteljice KS, najodgovornije osobe za sakrivanje počinilaca ubistva. Samo u BiH, posebno samo u Sarajevu, moguće je da nakon pada lažne optužnice na Kantonalnom sudu,u kojoj je stradanje Memića okrakterizirano kao saobraćajna nezgoda, niko ne odgovara.
Da nikakvih drugih pravosudnih afera nema, a ima ih svakim danom sve više, VSTV bi moralo odgovarati zato jer protiv Burzićke do sada nije pokrenut ni jedan efikasan proces za utvrđivanje odgovornosti u ovom predmetu. Podsjetimo, ni njen izvještaj o radu Tužilaštva KS nije prošao na Skupštini KS, ali glavnoj tužiteljici ništa nije falilo.
Očigledno, oni kojima odgovara stanje bezakonja i montiranja procesa u Sarajevu, podržavaju Burzićku. Oni koji je ne podržavaju, trpe pravosudno nasilje, da ne kažemo zločinatvo, u obliku montiranih sudskih procesa i istraga koje su sraćunate ili da lažno optuže, ili da zaštite počinioce kriminalnih djela. Sve zavisi od toga ko su i kojoj političkoj opciji pripadaju oni protiv kojih se istrage vode. Građani Sarajeva očigledno nisu svjesni da će svi biti žrtvama ovakvog rada Tužilaštva. Prije ili kasnije.

About Ekran

Check Also

kazaz01

Otkud Radončićevo služinče na Kongresu SDP BiH

Mediji koji su izvještavali sa Kongresa SDP BiH, u pravilu su se bavili izborom članova …

Powered by keepvid themefull earn money