Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Nove besmislice Mustafe Cerića

Nove besmislice Mustafe Cerića

Kao da ga iko izašto pita, pravo niotkud, oglasio se Radončićev sljedbenik Mustafa Cerić “Vezir” i trbuhozborenjem napao hrvatsku zbog miješanja u unutarnju politiku BiH. Nebuloze koje je pritom iznosio, najviše su usmjerene prema jednom: odbrani vehabija u BiH. Čak i to je bilo potpuno besmisleno, pa se postavlja pitanje zašto se “Vezir” uopće oglašavao. Posebno zašto se oglašavao zbog hrvatske politike prema BiH, kada je do prije par mjeseci prsima branio nejglasniji zvučnik velikohrvatstva i segregacije kao demokratskog prava Ugu Vlaisavljevića.
Nema sumnje, Cerić se oglasio samo da bi sebi i drugima pokazao da je još uvijek politički živ. Vjerovatno i da bi zataškao stajanje uz Čovićevog kućnog “intelektualca” Ugu Vlaisavljevića, ali je to sada nebitno. Bitno je da su građani izgleda shvatili da su razni Cerići, radeći u svom interesu na račun građana, doveli BiH do dna. Sada kada takve likove više niko ne benda, osim njihovih paraobavještajnih šefova, njima ne preostaje nego da se javljaju sa glupim povodima i sebi i svojim šefovima dokazuju da u njima još ima kuveta. Ako je i od Mustafe Cerića “Vezira”, previše je bijedno.

About Ekran

Check Also

hrvatska

Retuđmanizacija hrvatske politike

Konstantno miješanje hrvatske vladajuće politike u pitanja uređenja BiH, nije naprosto izraz nesnalaženja, nerazumijevanja ili …

Powered by keepvid themefull earn money