Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Ekskluzivno: Na pomolu velika koalicija protiv SDA sa HDZ i SNSD

Ekskluzivno: Na pomolu velika koalicija protiv SDA sa HDZ i SNSD

Iz dobro obaviještenih izvora portal Ekran.ba saznaje da je u Kantonu Sarajevo izvijesna koalicija SDP, NiP, NL i SBB, kojoj će se gotovo sigurno pridružiti i NS.  Ova koalicija činila bi  ubjedljivu većinu, a glavni programski sadržaj bio bi: “ne sa SDA”. Ovim su potvrđene naše prethodne informacije da se na stvaranje vlasti čekao stav SDP BiH. Nakon što je rukovodstvo SDP, uz protivljenje dobrog dijela članstva odlučilo biti uz SDA otpadnike predvođene čuvenim Elmedinom Dinom Konakovićem, gotovo je izvijesno da SDA neće biti u vlasti.
Ali je i jednako izvijesno da će HDZ biti u federalnoj i državnoj vlasti, u kojoj će biti i SNSD. Prema informacijama koje imamo, koaliciju na federalnom nivou bi, uz podršku SBB, praktično kontrolirala HDZ i Dragan Čović, dok bi na državnom nivou HDZ i SNSD imali potpunu koalicionu prevlast. Tako će SDA od pobjednika, postati gubitnik izbora, a HDZ bez sumnje, uz SNSD, najveći pobjednik.
Koaliciju bošnjačkih stranaka predvodi SDP, koja je i ovoga puta interese rukovodstva stavila ispred interesa države i stranke. Ona će, kako smo već najavili, na ovaj način obrzbijediti vlast HDZ-u, koja će zauzvrat obezbijediti zaustavljanje istražnih radnji protiv Nikšića i drugih iz vrha SDP. Ukoliko se sve realizira prema trenutnim dogovorima, SDA će otići u opoziciju, a vlast u kantonima, ali i na drugim nivoima, preuzet će njeni otpadnici, koji su SDA napuštali zbog nezadovoljstva vlastitim položajem u stranci. Tako će se, najvjerovatnije, na scenu u vlasti pojaviti i najneuspješniji premijer KS svih vremena čuveni Elmedin Dino Konaković. Građani su to htjeli i zaslužuju da ponovo ostanu bez vode. Kako će sve skupa izgledati, vidjet ćemo uskoro.
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

parlamentbih-vijece-ministara

Formiranje VM bez MAP-a i Vlade FBiH ravno je izdaji države!

Najavljeno formiranje Vijeća ministara bez usvajanja godišnjeg MAP-a i formiranja Vlade FBiH, znak je pristajanja …

Powered by keepvid themefull earn money