Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Imenovanjem Dalide Burzić VSTVporučilo: Kriminal se isplati!

Imenovanjem Dalide Burzić VSTVporučilo: Kriminal se isplati!

Milan Tegeltija, prema mnogima Dodikov privatni sudija, dao je bijedno objašnjenje povodom imenovanja Dalide Burzić na mjesto sudije Suda BiH. U tom nepristojnom saopćenju, predsjednik VSTV poručuje javnosti kako Dalidi Burzić nije mogao biti uskraćen izbor zbog “nečijeg mišljenja”, pri čemu je imao u vidu izjave Muriza Memića, koji Burzićku optužuje za kriminal. Na svaki način suspektni Tegeltija još je dodao da kandidatima za pravosudne pozicije podrška može biti uskraćena samo ako postoje dokazi o njihovom lošem radu.
Bahati predsjednik korumpiranog VSTV samo je, u stvari, ispoljio silu kojom i dalje od bh pravosuđa pravi sve dublju kloaku. Da njemu dokazi bilo šta znače, upravo bi ih u slučaju Dalide Burzić našao na pretek. Krenimo samo od slučaja ubojstva Dženana Memića, u kojem je Dalida Burzić optužla nevine ljude da bi prikrila ubicu/ubice. Da se radilo o optužbi nevinih, potvrdio je nadležni sud, a dokaze o prikrivanju zločinaca Muriz Memić svakodnevno iznosi.
Dalida Burzić je optužila, raspisala potjernicu i maltretirala advokata Faruka Balijagića. Njegovog sina je uhapsila, držala zatvorenog, da bi na kraju sud utvrdio da razlozi Burzićkinog postupanja nisu bili zakoniti, odnosno zakonski opravdivi. Faruk Balijagić je tvrdio da je Burzićka podigla optužnicu samo radi toga jer joj se on osobno zamjerio. Danas se čini jasnim da je predmet bio montiran i da je optužnica bila neosnovana. Ali za Milana Tegeltiju to nije dokaz!
Nije dokaz za Dodikovog sudiju i predjednika VSTV ni to što je Dalida Burzić, krajne nehumano, brutalno uhapsila Damira Hadžića, ne mareći ni za to što njegova teško bolesna supruga ostaje bez pomoći. Hadžić je bio izložen medijskom linču u režiji Burzićke, hapšenju pred naručenim kamerama i diskreditaciji kakvu je malo ko doživio, da bi ga sud, nakon dugog suđenja, nepravomoćno oslobodio! To nije dokaz pravosudnom pajacu Tegeltiji?
Nije Tegeltiji dokaz ni to što je Dalida Burzić, bez materijalnih dokaza, uhapsila i neljudski optužila Fahrudina Oručevića. Sudski proces koji je u toku, već sada dokazuje da je Oručević optužen samo na osnovu fotokopiranog,vjerovatno falsificiranog zapisnika! Ko je falsificirao zapisnik ko je pripremio svjedoka da svjedoči o tome? Sve govori da je u ovom montiranom procesu nezakonite radnje obavljala upravo Dalida Burzić. Ali ni to Tegeltiji nije dovoljno! Ni to nije dokaz?!
Pitamo Milana Tegeltiju javno: da li mu je poznat neki slučaj milionske pronevjere koju je, u dugom vremenskom periodu sam izvršio – šef računovodstva! Sigurni smo da nije, jer takav slučaj postoji samo kod Dalide Burzić! Samo je ona mogla tvrditi da je šef računovodstva Farmaceutskog fakulteta sam mogao opljačkati milione, a da to ne primijeti ni tadašnja dekanesa, ni Upravni odbor, a ni Nadzorni odbor! Pored svega, ni taj proces još nije završen.
Kakve to dokaze želi Milan Tegeltija? Da li one koje njegovi disciplinski sudije odbacuju prije nego što im se dostave, kao u slučaju korumpiranog sudije Pavla Crnogorca? Koji je to dokaz trebao Milanu Tegeltiji da Dalidu Burzić ne imenuje za sudiju Suda BiH? Vjerujemo niti jedan, jer je on ovo imenovanje, prema svemu sudeći, proveo po političkoj direktivi. Dalida Burzić je u Sarajevo kao grad unijela pravnu nesigurnost i stvorila ogromno nepovjerenje građana. Protesti koje je organizirao Muriz Memić to dokazuju. Mnogo je građana Sarajeva koji Dalidu Burzić, kao i Muriz Memić, smatraju kriminalcem. Takvu osobu VSTV imenuje sudijom Suda BiH. VSTV je time srušio i ono malo povjerenja, ukoliko ga je uopće više i bilo, koje građani imaju prema pravosuđu. Imenovanjem Dalide Burzić pokazala se sva korumpiranost i trulost bh pravosuđa. Što je najgore, pokazalo se da se kriminal i služenje politici u pravosuđu isplate. Mislimo da je ovim imenovanjem pravosudna mafija odnijela još jednu pobjedu u borbi za pravnu državu! Nema sumnje da mnogi misle kao i mi.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …