Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Nakon najave istrage protiv Dragana Mektića je sve jasno: Tužilaštvo BiH je bezbol palica SNSD i HDZ

Nakon najave istrage protiv Dragana Mektića je sve jasno: Tužilaštvo BiH je bezbol palica SNSD i HDZ

Najava iz Tužilaštva BiH da će protiv ministra sigurnosti Dragana Mektića biti pokrenuta istraga, razotkriva funkciju Gordane Tadić. Očigledno je da će suspektna tužiteljica biti bezbol palica u rukama Dragana Čovića i Milorada Dodika. Mora se konačno i međunarodnim faktorima postaviti pitanje: do kada će biti tolerirani tužilački i pravosudni zločini?
Slučaj Dalide Burzić, bivše glavne tužitelice KS, koja je u Sarajevo svojim postupanjima uvela pravnu nesigurnost, očit je primjer sistemskog rušenja stubova države. Burzić je za svoje tužilačke zločine nagrađena mjestom sudije Suda BiH. Ko danas može imati povjerenje u ovaj sud?
Imenovanje Gordane Tadić bilo je praćeno brojnim informacijama o njenoj političkoj instrumentaliziranosti. Najava istrage protiv Dragana Mektića i zataškavanje očiglednih krivičnih djela, samo ide u prilog mišljenjima da je Tadić samo izvršiteljka naloga Čovića. Da stvar bude gora i druge informacije idu u prilog tome, prije svih one koje potvrđuju da Tužilaštvo BiH istražuje nebulozne anonimne informacije očigledno plasirane iz Čovićevih informativnih bunkera. Suviše je sličnosti Tadić i Burzić da bi se moglo olako prelaziti preko njih.

About Ekran

Check Also

Režim “trojke” je rigidniji od režima SDA!

Danas u Sarajevu, pod režimom “trojke”, ima mnogo manje tolerancije nego je bilo u vrijeme …