Home / VIJESTI / Čovićev najglasniji zvučnik u akciji protiv kolega sa FF

Čovićev najglasniji zvučnik u akciji protiv kolega sa FF

Najglasniji zvučnik Dragana Čovića, dokazani falsifikator i zagovornik politike segregacije u BiH, u posljednje vrijeme se, skupa sa svojom suprugom, skandaloznom Sanjom Vlaisavljević, uglavnom bavio anonimnim prijavljivanjima kolega sa Filozofskog fakulteta. Nakon što je raskrinkan kao manipulant, “akademski prestupnik” i nasilnik, Ugo Vlaisavljević se, uz pomoć supruge i političkih podržavatelja iz HDZ BiH, intenzivnije počeo baviti lažnim prijavljivanjima kolega. Naravno, prijave su anonimne, ali je jasno da iza njih može stajati samo Čovićev trabant.
Vođeni političkim uticajem i zahtjevima iz političkih centara moći, nadležni u pravosuđu su se dali na konstruiranje bilo čega što može ličiti na krivično djelo. Baš kao i u slučaju Dragana Mektića, počele su istrage na bazi pretpostavki. Očigledno je bilo nastojanje tužilaštava da se stvori bilo kakva konstrukcija koja bi makar fiktivno “držala vodu”. Kada to nije uspjelo, onda se prešlo na pritisak prema pojedincima da daju iskaze koji ne odgovaraju istini. I to je stvarna slika pravosuđa u BiH: politički kontaminirano i protiv vladavine prava!
Za to vrijeme Vlaisavljević je, prema našim informacijama, doturao razne nove izmišljotine i na svaki način podržavao konstrukcije. Kada bi nadležna tužilaštva radila svoj posao, vrlo lako bi ustanovila da je upravo Ugo Vlaisavljević jedan od najkorumpiranijih profesora UNSA i sramota ove institucije. Navodimo samo dva primjera u moru onih koje smo već objavljivali.
Kada je biran u zvanje redovnog profesora, Ugo Vlaisavljević je koruptivnim putem kao knjigu potrebnu za izbor poturio svoju magistarsku radnju, kojoj je samo promijenio naslov. Nakon što je to otkriveno, Grupacija humanističkih znanosti Senata UNSA je uskratila suglasnost za ovaj izbor, koji je onda proveden silom, uz čistu korupciju i neviđen politički pritisak. Pored toga, Vlaisavljević je u svom spisku radova i po nekoliko puta navodio jedan te isti rad. Jednom sa naslovom na engleskom jziku, drugi put na bhs, treći put unutar studije ili knjige… Može li biti očigledniji primjer korupcije? Teško!
Očiglednije je, možda, samo to kako je Vlaisavljevićeva supruga Sanja stekla doktorat. Zakonski obavezan odgovor na primjedbe i izjašnjavanje Nastavno-naučnog vijeća Fakulteta na primjedbe u kojima je jasno kazano i pokazano da ono što je napisala Sanja Vlaisavljević nije i ne može biti doktorat, jednostavno su sklonjene u stranu. Sanja Vlaisavljević je ispite na doktorskom i master studiju polagala u kabinetu njenog supruga, tako što je ovaj “privodio” profesore koji su upisivali ocjene. I još dosta toga, o čemu smo već pisali, govori u prilog tome da je Ugo Vlaisavljević sa svojom “ljepšom polovinom” u stvari jedan od najkorumpiranijih likova u bh javnom porstoru. Ali, to ne interesuje nadležne, jer Dragan, Mile i Fahro štite problematične Vlaisavljeviće.
Dokle će se u ladicama tužilaštava sakrivati dokazi protiv kriminalaca, a voditi istrage protiv uglednih ljudi? Očigledno, sve dok politikom hara trojac koji štiti Ugu Vlaisavljevića i čiji je on najposlušniji trabant.

About Ekran

Check Also

preuzmi (1)

Ejub Džaferović bi bio izvrstan kandidat za rektora UNSA

Kako saznaje portal Ekran.ba, zahuktava se predizborna bujica za rektora UNSA. Prema našim informacijama, u …

Powered by keepvid themefull earn money