Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / SDA najavila okupljanje patriota: Svi patrioti u jednoj pljački

SDA najavila okupljanje patriota: Svi patrioti u jednoj pljački

Najavljeno okupljanje “širokog patriotskog bloka”, koje zagovara SDA samo je eufemizam za okupljanje onih koji su spremni sudjelovati u daljoj pljački i uništavanju države. Činjenica da se u tom bloku nalazi i SBB! dokazani trojanski konj SNSD i HDZ, dovoljno govori da u “patriotskom bloku” jedino što je parriotsko jeste zajedništvo u pljački.
Gotovo se sa sigurnošću može konstatovati da ulazak SBB u vlast ima samo jedan motiv – podršku Čoviću i Dodiku. Kakav je motiv onih koji ih pozivaju u koaliciju i “patriotski blok”, budući da i oni znaju motive SBB? Nema sumnje da ti motivi ne mogu biti usmjereni na jačanje države, naprotiv.
Koliko je politika SBB destruktivna po državu i društvo, dovoljno se vidi iz katastofalnog stanja u koje su doveli firme koje su vodili njihovi kadrovi (Studentski centar, Ceste Federacije…), kao i po potpunom obutstavljanju gradnje koridora Vc,državotvornog projekta koji je važan za opstanak BiH. Sada, kada Radončić treba postati ministar sigurnosti, za očekivati je da će BiH doći u situaciju dodatne destabilizacije i obustavljanja procesa kojima bi se morala osnažiti posrnula država.
Glavni krivac za ovakvu političku situaciju je SDA. Ova je stranka sve učinila da dođe do formiranja takve vlasti koja će samo omogućavati nastavak pljačke i uopće neće biti zaintersirana za državotvorna pitanja. Koalicija sa HDZ i SNSD omogućava samo takve stvari i obećava dalje rušenje bh državnosti. Ne zaboravimo, stožer te koalicije je SDA.

About Ekran

Check Also

semir-osmanagic-718x446

Šta sakrivaju “visočke piramide“?!

Misterija “visočkih piramida“ nema veze sa izmišljenim piramidama! Jedino što je misteriozno u vezi sa …

Powered by keepvid themefull earn money