Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Konja Milana kaznili, ko će kazniti Milana Tegeltiju?

Konja Milana kaznili, ko će kazniti Milana Tegeltiju?

Nakon što je policija RS odlučila kazniti konja Milana, odnosno one koji su ga “neadekvatno” prevozili, otvorilo se sljedeće pitanje: ko će kazniti Milana Tegeltiju? Da li u ovoj zemlji zakoni vrijede samo za konje? Dosta toga se možemo pitati iz ovog perfomansa u kojem je, post festum, učestvovala i policija.
I dok Radončićevi advokati kritikuju one koji traže kažnjavanje Tegeltije, a Valentin Inzko se “čudi” i “iznenađuje”, Milan Tegeltija se nastavlja rugati građanima BiH i šalje poruke kako su njegova prava na fer postupak ugrožena. Javno pitamo Milana Tegeltiju, koliko je prava i pravičnosti ugrozio on, VSTV i korumpirani sudije koji su postajali sudije zahvaljujući “potkivanju pravosuđa”? Kada bi Tegeltija imao minimum morala, sam bi odstupio sa funkcije, ovako, on to i ne smije, jer mora braniti kriminalizirani sistem koji je sam gradio u cilju uništavanja BiH.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …