Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Pa vi glasajte za njega: Kako je Damir Marjanović ostvario prosječan mjesečni prihod u protekloj godini u visini od skoro 20000 KM?

Pa vi glasajte za njega: Kako je Damir Marjanović ostvario prosječan mjesečni prihod u protekloj godini u visini od skoro 20000 KM?

Objavljivanjem godišnjih prihoda javnih funkcionera, razotkrivene su neke nepoznanice i otvorena neka nova pitanja. Jedno od pitanja je: kako je moguće da danas jedan univerzitetski profesor mjesečno prima (u prosjeku) 20000 km? Na koji način je to moguće, ne znamo, ali znamo da je tako nešto pošlo za rukom Damiru Marjanoviću, jednom od najvećih bh ublehaša.
Marjanović je, potpuno neprihvatljivo, obnašao dužnost rektora Burch univerziteta, a sada je zastupnik u Skupštini KS. Uprkos tome, njegova primanja su neobjašnjiva.
U kuloarima se govori da Marjanović još uvijek “naplaćuje” ono što je uradio kao ministar. Prije svega favorizirajući privatne univerzitete i uvodeći turski jezik u sarajevske škole. Zato je, navodno, imao neshvatljiva primanja na Burch univerzitetu, uz to i “projekte” na kojima je ekstremno zarađivao.
Kako god bilo, građani bi se trebali zapitati da li udanašnje vrijeme, kada većina Sarajlija sastavljaju kraj s krajem, ima smisla glasati za nekoga ko mjesečno prima desetine hiljada km? Takva primanja teško da mogu biti opravdana na bilo koji način, a objašnjena, iz ove perspektive, mogu biti samo na jedan.

About Ekran

Check Also

unze

Kako na UNZE pravdaju očiti kriminal?!

Univerzitet u Zenici (UNZE) je, na žalost, od nekada perspektivne visokoobrazovne institucije spao na priču …

Powered by keepvid themefull earn money