Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Nakon pisanja Ekrana Damir Kukić tražio suglasnost za angažman Vlaisavljevića

Nakon pisanja Ekrana Damir Kukić tražio suglasnost za angažman Vlaisavljevića

Naš izvor iz Rektorata Univerziteta u Zenici (UNZE) nas obavještava da je kriminalizirani rektor Damir Kukić nakon pisanja portala Ekran.ba, od Filozofskog fakulteta u Sarajevu, panično tražio suglasnost za angažman Uge Vlaisavljevića. Kako saznajemo od naših izvora, ovaj zahtjev samo dokazuje do koje mjere je UNZE opterećen nezakonitostima. Naime, ovaj zahtjev Kukić je morao tražiti najkasnije u semptembru protekle godine, ali se računalo da zakonske odredbe za “akademsku mafiju” ne važe. Zato je Vlaisavljević trenutačno angažiran bez suglasnosti, koju na zakonit način, prema našim saznanjima, neće ni moći dobiti.
Kukić i Hasanica su Vlaisavljevića angažirali za izvođenje nastave na predmetu Filozofija i kultura. Problem je u tome što Vlaisavljević nikada ništa slično nije predavao i nema kompetencije za izvođenje nastave za ovaj predmet. Prema našim saznanjima, zbog toga neće dobiti suglasnost matičnog odsjeka za oblast filozofije, koji je jedina institucija koja može utvrditi kompetencije za ovu nastavnu i znanstvenu oblast. Činjenica da Vlaisavljević već izvodi nastavu bez suglasnosti, potvrđuje da je UNZE “akademska mafija” potpuno kriminalizirala.
Budući da se radi o ponovljenim nezakonitostima, skandal sa angažovanjem po nasilju poznatog Vlaisavljevića samo nedvojbeno upućuje na to da Tužilaštvo ZDK, odnosno glavna tužiteljica Vesna Kaknjo, nečinjenjem podržava kriminal na UNZE. Sticanje protivpravne imovinske koristi pojedinaca na i oko UNZE, stalna je praksa, koju Vesna Kaknjo svojim neradom dopušta. Skandal Vlaisavljevićevog angažmana je samo jedan u nizu primjera nezakonitih angažmana, što su svojevremeno i inspekcijske službe utvrdile u svom nalazu.
Da sve bude još gore, postoje ozbiljne sumnje u psihičko zdravlje Uge Vlaisavljevića, koje su podržane njegovim nasilnim ponašanjem. Takvu osobu Hasanica, Kukić i odgovorni puštaju da radi sa studentima. Svi zahtjevi za provjerom informacija o Vlaisavljevićevom psihičkom zdravlju, prema našim informacijama, do danas su naišli na zid šutnje. Ovu šutnju upućeni shvataju kao potvrdu informacija o poremećenom psihičkom stanju nasilnog skandal majstora.
Kukiću to, naravno, ne smeta da angažuje Vlaisavljevića. To mu nije problem, budući da zna da Vesna Kaknjo neće reagirati. Imajući u vidu da zahtjev za njegovim angažmanom dolazi (preko Visokog) od Dragana Čovića i da i Kukić nelegalno radi na Sveučilištu u Mostaru, gdje bez Čovićevog suglasja ne bi mogao biti ni portir, sve je jasno. Barem onima koji traže objašnjenje. Skandal sa Vlaisavljevićevim angažmanom, samo je novi dokaz da na UNZE ne važe zakonski propisi i da ovom institucijom vlada “akademska mafija”, koja je suspendirala pravnu regulativu i uspostavila vladavinu straha i bezakonja. Teško je povjerovati da podršku za to nemaju u suspektnoj glavnoj tužiteljici ZDK Vesni Kaknjo, inače kadru Dragana Čovića!

Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

preuzmi

Sarajevski režimski mediji napadaju samo Dodika za ono što radi i sarajevska vlast

O mediijskom prostoru u BiH zaista je besmisleno govoriti. Radi se o istinskoj septičkoj jami …

Powered by keepvid themefull earn money