Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Izgleda da je ozbiljno bolestan: Ugo Vlaisavljević se žalio na UO UNSA jer nema veća prava od drugih

Izgleda da je ozbiljno bolestan: Ugo Vlaisavljević se žalio na UO UNSA jer nema veća prava od drugih

Od izvora iz Rektorata UNSA portal Ekran.ba saznaje da je u novoj aferi i napadu neciviliziranosti Ugo Vlaisavljević poslao žalbu Upravnom odboru Univerziteta u Sarajevu UO UNSA, u kojoj se, praktično, žali na to što mora poštovati pravila koja važe za sve profesore Univerziteta. On diskriminacijom smatra to što se njegov zahtjev za izvođenje nastave iz predmeta Filozofija i kutura, za koji nema ni elementarne kompetencije, prosljeđuje matičnom Odsjeku za filozofiju koji treba dati prijedlog suglasnosti. Mada se Odsjek još nije ni izjasnio, Vlaisavljević se već smatra diskriminiranim.
Iz svega je jasno da on zna da nije kompetentan za ono što traži da predaje u Zenici, ali želi svoju nekompetentnost sakriti lažnim prijavama o diskriminaciji. Za poznavaoce Vlaisavljevićevih skandala, ovo nije ništa neočekivano i spada u uobičajeno ponašanje nekoga ko ima probleme sa duševnim zdravljem. Za neovisnog promatrača, jasno je da se radi o ponašanju sa elementima psihopatskih karakteristika.
Pokušaj da se legalan postupak predstavi diskriminacijom, samo je novi pokazatelj da bi konačno trebalo utvrditi da li je tačno da je Ugo Vlaisavljević još od osamdesetih godina proteklog stoljeća težak psihički bolesnik. Od odgovora na ovo pitanje, koje je zvanično postavljeno putem institucionalnih mehanizama, odavno već svi bježe. Upućeni misle da se od ovog odgovora bježi kako bi se sakrila činjenica da je tačno da je Vlaisavljević hospitaliziran kao težak slučaj psihičkog oboljenja. “Ćutanje administracije” čita se, jasnije rečeno, kao sakrivanje istine o tome da su studenti na fakultetima na kojim predaje Vlaisavljević prepušteni na milost i nemilost psihičkom bolesniku.
Neovisno o tome, ostaje da se vidi da li će UO UNSA istrajati na zakonitosti i pravilima koja svi poštuju, ili će za Vlaisavljevića utvrditi posebne postupke, u kojima ne bi bilo nikakvih kriterija i nikakvih pravila koja bi ovaj “akademski nasilnik” morao poštovati. Da li na UNSA ima zakonitosti, vidjet će se na primjeru odnosa prema svojevrsnom Vlaisavljevićevom divljanju.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …