Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Zlatko Miletić otvorio sezonu posipanja pepelom po glavi

Zlatko Miletić otvorio sezonu posipanja pepelom po glavi

Zlatko Miletić, dojučerašnji generalni sekretar Demokraske fronte Željka Komšića, otvorio je sezonu posipanja pepelom po glavi. On je na Face televiziji, za nešto više od sat vremena, otvoreno u općim formulacijama osudio politiku SDA kao kriminalnu! Pazio je Miletić, kao iskusan policajac, da se u tom napadanju nikome posebno ne zamjeri, nego da “okrivi sistem“ za krađu budžetskog novca u pljački “nabavka respiratora“. Doduše, rekao je da za ovu pljačku mora mati odgovornosti i premijer Fadil Novalić, ali ništa više od toga.
Očigledno, Miletić je prvi shvatio da je došlo vrijeme da ono što je do jučer bilo rađeno danas bude predmetom kritike i napada od istih onih koji su to do jučer radili i kreirali ambijent u kojem se nalazimo. Zato Miletić, koji je medijski demonstrirao da zna sve o svima, danas govori kao da nije donedavno sjedio u timovima DF koji su dogovarali i pregovarali koaliranje ove stranke sa kriminalnom SDA.
Miletić danas govori kao da jučer nije znao da je SDA kriminalna organizacija koja pljačka državu  građane od 1992. godine, takvim postupanjem rušeći i državu i budućnost građana. Miletić danas kritikuje apstraktne članove DF koj se ponašaju poltronski prema vladarima iz SDA, a ne smije ni zucnuti o tome da je Željko Komšić DF potpuno izručio Bakiru Izetbegoviću, jeftino prodajući svoje glasače. Za Miletića postoje samo opće floskule o kriminalu “koji treba istražiti“, kao da je nepoznato ko je počinio taj kriminal.
Očigledno je da Miletić i takvi kao on, nisu nikakva perspektiva BiH i da njihove današnje kritike imaju samo jedan cilj – stvaranje zaborava kod građana na ono što su radili i sticanje poena za naredne izbore. Nema sumnje da će njegovim stopama uskoro krenuti i ostali “istaknuti članovi“ DF, ali i SBB, koja je jednako postala jeftina igračka u rukama Bakira Izetbegovića. Uostalom, Radončićeve izjave i ponašanje njegovih potrčkala iz parlamenata u kojima sjede, govore o tome da će posipanje pepelom po glavi biti glavna ovoljetna disciplina u kriminalnoj i besramnoj bh politici.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …