Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / HDZ protiv BiH u EU uz podršku EU zvaničnika u BiH

HDZ protiv BiH u EU uz podršku EU zvaničnika u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović odbio poziv za učešće u ad hoc tijelu koje je formiralo Predsjedništvo, a koje treba izraditi akcioni plan kao odgovor na Mišljenje Evropskoj uniji. Time je Čović još jednom demonstrirao da se njegove političke aktivnosti kreću u pravcu opstrukcije EU i atlantskih integracija BiH.
Interesantno je da Čović, uprkos otvorenim vezama i aktivnim zastupanjem ruskih interesa i želja u BiH, ima aktivnu podršku nekih čelnika EU. Da li je preuranjeno zaključiti da pojedini zvaničnici EU zastupaju ruske interese? Ne postaje li time jasnije zašto su uredi EU u BiH bili spremni podržavati one koji se danas nalaze na strani otvorenih zastupnika ruske politike na Balkanu i odbijali svaku podršku onima koji su djelovali na pravcu integracije BiH u EU. Modernizacija BiH, očigledno, nije odgovarala ni mnogima u EU. Tako je i danas, pokazuje to podrška koju Čović ima u svojoj dezintegrativnoj politici.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …