Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Ismir Jusko koji građanima prijeti najstrožim kaznama, korona partijanere štiti od krivične odgovornosti

Ismir Jusko koji građanima prijeti najstrožim kaznama, korona partijanere štiti od krivične odgovornosti

Ismir Jusko, ministar poznat po najglupljim izjavama i najočiglednijem poltronisanju svojim političkim gazdama, epitete koje nosi dokazao je i u slučaju koroa partija. Podsjetimo se, prije samo mjesec dana Jusko je od policije tražio najstrože kažnjavanje građana, a kada je došao u poziciju da najstrože kazni brutalne prekršioce mjera na korona partiju, on ih je nagradio najblažim kaznama. Naime, Jusko je očigledno štiteći partijanere, sve sveo na prekršajne naloge, propuštajući da očigledno narušavanje mjera u borbi protiv pandemije krivično procesuira.
Nije li upravo u zaštiti partijanera razlog zašto se, prema njegovoj izjavi, baš Jusko, kao ministar, suprotno ovlaštenjima i propisima, upustio u policijski posao kažnjavanja partijanera? Nije li Jusko tražio intervenciju i prekršajno kažnjavanje, samo zato da bi partijanere zaštitio krivične odgovornosti? Posebno kada se zna da su među partijanerima bili oni koji su propisivali mjere zabrane građanima, narušavali ljudska prava, očigledno čuvajući privilegije dernečenja samo za sebe. Nije li Jusko do jučer policiju tjerao da hvata građane po izletištima i rastjeruje ih iz obližnjih šuma i proplanaka, kako ne bi krišili nametnutu disciplinu, a sada očigledno narušavanje zakona kažnjava – prekršajem.
Ismir Jusko je i u slučaju korona partija dokazao da je obični cirkusant u rukama Fahrudina Radončića, koji likovima poput Fejzića ili Košarca ne smije ništa, ali punu strogoču trenira na građanima. Upravo zbog veza ovog dvojca sa njegovim šefom, Jusko je posegnuo da ih jednako kazni kao i obične građane, čija društvena, politička i materijalna odgovornost nije ni približna odgovornosti i razlozima za sankciju pomenutog dvojca. Zato moramo ponovo konstatirati: dok su razni Juske ministri u BiH, ovdje nema ništa od pravne države i kompetentnih ministara.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …