Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Krpa brani zakrpu: Damir Marjanović brani Nihada Fejzića

Krpa brani zakrpu: Damir Marjanović brani Nihada Fejzića

Damir Marjanović, koji je javnosti poznat kao osoba koja se razumije u sve: od genetike, preko medicine, društvenih pitanja, politike do muzike, našao se da brani Nihada Fejzića, korona partijanera. On se u toj situaciji našao kao osporavani član “naučnog tima“ ministra Šanke, u koji je ušao prema političkoj podobnosti, a ne prema zaslugama i kompetentnosti. Šta bi inače profesor genetike trebao raditi u medicinskom timu za suzbijanje epidemije? Baviti se genetikom, umjesto mjerama za suzbijanje? Za iole upućenu osobu pitanje je suvišno.
Na stranu sada Marjanovićevo bavljenje genetikom, koje se, ukratko rečeno, svodi na forenzička ispitivanja kakva u normalnim zemljama obavljaju policijski forenzičari, Damir Marjanović se našao pozvanim, kao i za sve drugo, da kaže da je Nihad Fejzić kompetentna osoba za virusologiju. Naravno, takve ad hoc izjave pale kod onih koji dopuštaju da ih Marjanovićeva kvaziintelektualnost digne do razine da i sami sebe shvataju intelektualcima. Međutim, onaj ko je iole upućen, zna da na Veterinarskom fakultetu postoje kompetentni stručnjaci za oblast životinjskih virusa i prenosa istih na ljude. Takav stručnjak nije Nihad Fejzić, koji na matičnom fakultetu ne predaje ništa približno.
Damir Marjabnović to vjerovatno zna, ali mu nije namjera da kaže nešto objektivno, nego da sakrije činjenicu da je Fejzić kao dekan Veterinarskog fakulteta potiskivao kompetentne kolegice i kolege da bi isticao sebe i uguravao se u timove koji su dobro plaćeni. Baš kao i Marjanović! Zato Marjanović braneći Fejzića, brani i sebe! Moglo bi se reči: krpa brani zakrpu.
Licemjerno je i kranje nemoralno, beskrupulozno od Marjanovića što on sada ističe kako je upravo on predlagao istaknute ljekare u tim u koji je imenovan, ali se ministar Šanko nije složio s tim! Dakle, Marjanović koji niti po jednom osnovu nije trebao biti u nekom timu za suzbijanje pandemije, predlagao je one koji su po svakom osnovu morali biti u tom timu! Na kraju je bio on (koji je nekompetentan), a oni (koji su kompetentni) nisu bili članovi ministrovog tima! Nije li izjava Marjanovića izraz krajnje drskosti i nedostatka civiliziranosti?
Nećemo sada ovde iznositi činjenice vezane za Marjanovićev privatni laboratoriji, preko kojeg je ovaj nadrigenetičar na korona-krizi zaradio enorman novac, ostavit ćemo to za drugu priliku, ali ćemo postaviti pitanje: ko može glasati za ovakve likove i dati im priliku da budio dio političke vlasti u BiH?

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …