Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / SDA od mise pravi sredstvo za zaborav korona-kriminala

SDA od mise pravi sredstvo za zaborav korona-kriminala

Misa koja se u Sarajevu treba održati za žrtve Bleiburga postala je sredstvo za zaborav kriminala koji je SDA napravila u jeku korona-krize. Misa je, kao što znamo, vjerski obred i može se posvetiti bilo kome ko je vijernik. Dovoljno je platiti određeni iznos crkvenim vlastima i misa će biti posvećena onome za koga je plaćeno.
Misa žrtvama Bleiburga ima političku konotaciju, ali samo u svijetu politike. Nikako u svijetu crkve i kršćanske religije. Zato je zaista krajnje neprimjereno da dva člana predsjedništva BiH pozivaju na preispitivanje odluke o održavanju mise! Pojednostavljeno rečeno, oni se miješaju u crkvena pitanja, a žmire na kriminal oko sebe i neprimjereno davanje imena školama!
Zašto, na primjer, Šefik Džaferović nije tražio da se ime Mustafe Busuladžića ukloni sa mjesta koja obilježavaju javne objekte? I Busuladžić je bio fašistički propagator i, posredno ili neposredno pripadao ustaškom pokretu. Zašto tako nešto ne smeta Šefiku Džaferoviću, a smeta mu misa? Zašto Džaferović nije tražio da Fadil Novalić bude smijenjen zbog kriminala sa nabavkom respiratora i druge opreme za borbu protiv epidemije korona virusa? Ali traži da se misa ne održi!
Očigledno je da SDA koristi misu kao sredstvo za skretanje pažnje javnosti, a najbjednije od svega je što u tome sudjeluje i Željko Komšić! Po ko zna koji put “bošnjačka politika“ svoj nacionalizam i lopovluk sakriva nacionalizmom svojih partnera, jer ne zaboravimo HDZ koji stoji iza organizacije mise je partner SDA! Crkva je tu zloupotrijebljena i sa jedne i sa druge partnerske strane. Ipak, najbjednije od svega je Komšićevo sudjelovanje u harangi protiv jednog vjerskog obreda!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …