Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / NS i SDP definitivno nemaju intelektualne kapacitete

NS i SDP definitivno nemaju intelektualne kapacitete

Kriza izazvana borbom protiv pandemije korona virusa, pokazala je da opozicione stranke, a prije svih Naša stranka (NS) i Socijaldemokratska stranka BiH (SDP BiH) nemaju intelektualne kapacitete neophodne da bi se učinkovito odgovorilo na kriminal i nemoral vlasti. Djelovanje opozicije svelo se uglavnom na zastupničke aktivnosti Sabine Ćudić i slabo inteligentne press konferencije Damira Mašića. Rezultat je, naravno, nikakav!
Intelektualni kapacitet koji je bio neophodan za određenje djelovanja spram vlasti, postalo je jasno da praktično ne postoji u glavnim opozicionim strankama. Dok je NS svojevremeno nasjedao na ublehe Damira Marjanovića i ovog suspektnog genetičara smatrao ozbiljnim intelektuelcem, SDP BiH je uspješno iz svog članstva, a posebno rukovodstva, izbacio sve one koji su imali bilo kakve veze sa intelektualnim djelatnostima. Rezultat je takav kakav imamo danas – opoziciju koja baulja u napadima na vlast i svojim napadima samo učvršćuje one koje napada.
Posljednja pozivanja na proteste zbog jedne mise, samo pokazuju kako NS i SDP lako nasjedaju na podvale SDA. Razlog takvom nasjedanju je odsustvo svakog mišljenja i sposobnosti kritičkog preispitivanja aktuelne političke situacije. Umjesto učinkovitih alternativnih akcija koje su ove stranke morale ponuditi, oni su pristali na jeftino populističko dodvoravanje bošnjačkoj politici. To je još jedan u nizu sramnih poraza opozicije u BiH.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …