Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Zašto korona partijaner Nihad Fejzić nije smijenjen sa funkcije dekana?

Zašto korona partijaner Nihad Fejzić nije smijenjen sa funkcije dekana?

Staša Košarac je nakon korona partyja ostao na poziciji ministra samo zahvaljujući Miloradu Dodiku. Dodik je odlučio da se neće riješiti usluga svog vijernog sluge, ni po cijenu negativnih ocjena  javnosti. Doktor Jusuf Šabanović, mada je vrstan hirurg, smijenjen je sa pozicije šefa klinike. Samo je Nihad Fejzić izuzet iz bilo kakve priče o smjeni!
Fejzić je, doduše, samo par dana nakon korona partyja imao primopredaju dužnosti sa novim dekenom Veterinarskog fakulteta, ali, svejedno, nije trpio nikakve posljedice od besramnog partyjanja u vrijeme dok je, kao član raznih (i dobro plaćenih) korona-timova, izricao mjere zabrane građanima. Bez obzira na ono što je radio, Fejzić je ostao izuzet iz bilo kakve priče o sankcijama. Zašto?
Od dobro obaviještenog izvora portal Ekran.ba saznaje da je Fejzić jedan od najozbiljnijih kandidata za poziciju rektora UNSA! Razlozi njegovog izuzimanja iz sankcija, vjerovatno se nalaze u budućoj kandidaturi. Fejzića je politički lobi koji ga priprema za novu unkciju, poštedio sankcija, kako ne bi bilo upitno zašto se sankcionirani dekan pojavljuje kao kandidat.
Sa sankcijama ili bez njih, Nihad Fejzić je jedan u nizu pokazatelja zašto visoko obrazovanje u BiH propada u slobodnom padu. Trpao se Fejzić u dobro plaćene timove i “ekspertne grupe“ u kojima niti po jednom osnovu nije trebao biti, pričao je Fejzić i što zna i što ne zna o onome o čemu ništa ne zna, putovao na razne i daleke destinacije, prodavao maglu gdje god je stigao i onda je otkriven na korona partyju. Naravno, nije otkriven na brojnim drugim partijanjima prije toga (kao ni na partijanju na Ciglanama iste večeri, prije korona partyja u Golf klubu), zašto onda ne bi partijao  na rođendanu bliskog prijatelja. Nije mu smetalo što je sudjelovao u donošenju raznih vrsta zabrana za građane, strogom kažnjavanju građana i širenju lažne zabrinutosti pred fakultetskim kolegama, govoreći kako je situacija toliko ozbiljna “da ne smije sve ni da kaže“!
Ništa od toga nije smetalo Fejziću da skoro svakodnevno sudjeluje na partijanjima. Zato je trebalo “spašavati“ posrnulog dekana i kandidata za rektorsku fotelju! Trebalo ga je izuzeti iz priče o kaznama i suspenzijama, kako bi netaknut mogao biti konkurencija neuporedivo kvalitetnijem aktuelnom rektoru Škrijelju. Zato je Fejzić pošteđen sankcija, od kojih niko drugi nije bio pošteđen.
Fejzićev slučaj samo je ilustrativna priča o povlaštenim u bh društvu. Priča o onima koji mogu i smiju sve i uz sve to se rugaju svima! Naravno, nikada na dnevni red istražnih institucija neće doći pitanje koliko je fakultetskog novca Fejzić prebacio u svoju privatnu firmu, naručujući kao dekan sredstva i opremu za fakultet. Niko se nikada neće pitati zašto je baš Bosna Vet bila ekskluzivni dobavljač lijekova i opreme za klinike Veterinarskog fakulteta. Neće se nadležni zapitati o tome, jer znaju sve o Fejzićevim mahinacijama.
Koliko je Fejzić umrežen u političke centre moći, pokazao je svojevremeno i slučaj zapošljavanja Enide Vehabović, supruge Kenana Vehabovića, koja je pod krajnje sumnjivim okolnostima bila zaposlena na Veterinarskom fakultetu. Okolnosti pod kojima su ona i njen suprug sticali diplome, zaposlenja i način na koji je Kenan Vehabović “dijelio pravdu“ kao inspektor u KS, jasno su upućivale da je tadašnji dekan Fejzić morao biti uvezan i umrežen sa onima koje je Vehabović (baš kao i Fejzić) slušao. Od tada pa do danas, Fejzić je svojim načinom djelovanja dobio status “zaštičenog partijanera“ koji može da radi šta hoće i budžetski novac koristi prema vlastitim nahođenjima i potrebama. Portal Ekran.ba će u narednom periodu objaviti informacije o Fejzićevim kriminalnim aktivnostima i umreženosti u političke centre moći, koje su drugi mediji brižljivo čuvali od javnosti.
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

Fadil-Novalić

Ni nakon mjesec dana od afere raspiratori niko nije uhapšen za očigledan kriminal

Mjesec dana od izbijanja “afere respiratori“ niko nije osumnjičen za kriminal u očiglednoj pljački budžetskog …

Powered by keepvid themefull earn money