Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Intelektualno potkapacitirana NS ne može ugroziti vladavinu nacionalista

Intelektualno potkapacitirana NS ne može ugroziti vladavinu nacionalista

Naša stranka (NS) je danas jedina politička organizacija koja nije koalirala sa nacionalistima i od koje se može očekivati zalaganje za jačanje građanstva kao temelja moderne BiH. Nesumnjivo, NS je jedina dokazala da ozbiljne građanske stranke ne smiju ulaziti u koalicije sa nacionalističkim političkim organizacijama i jedina se uspjela oduprijeti željama SDA!
Takva NS danas predstavlja nadu za dalje jačanje građanske politike u BiH. Međutim, NS nema kapacitet koji je neohodan za ovakvu misiju. NS nema građanski orjentiranih intelektualaca u svojim redovima i stoga nije u stanju perspektivistički određivati svoja djelovanja. Sjetimo se kako je bilo tužno vidjeti Edina Fortu na poziciji premijera KS kojim upravlja – fiskulturnik Elmedin Dino Konaković!
Dosadašnjim vođenjem politike NS je pokazala da trenutno jedina ima građanski potencijal, ali u stanju u kojem nema intelektualne snage teško da će taj potencijal do kraja razviti. Žalosno je bilo dok je Damir Marjanović izigravao NS-ovog intelektualca u ulozi političara, jer je takva slika samo odavala nemoć ove stranke da oko sebe okupi ozbiljne intelektualce građanske orjentacije. Ukoliko, ipak, uspije u tome, NS će sasvim sigurno na narednim općim izborima biti ozbiljna prijetnja nacionalističkim političkim opcijama, dok bi kvaziljevičari poput SDP BiH vjerovatno konačno otišli na politički otpad.

About Ekran

Check Also

semir-osmanagic-718x446

Šta sakrivaju “visočke piramide“?!

Misterija “visočkih piramida“ nema veze sa izmišljenim piramidama! Jedino što je misteriozno u vezi sa …

Powered by keepvid themefull earn money