Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Savjetnice za ismijavanje države!

Savjetnice za ismijavanje države!

Novi ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloš Lučić već je izazvao mnogo pozornosti zbog činjenice da je srednju školu pohađao pet, dok je studirao čak 12 godina. No, novi ministar je već počeo da formira svoj kabinet, a jedna od savjetnica bit će mu Marina Ševkušić, nekadašnja neuspješna manekenka i takmičarka za MISS.
Po kojem principu se biraju savjetnici u državnim institucijama ne znamo, ali pouzdano znamo da taj princip nije znanje i sposobnost. Podsjetimo se, pored novoizabrane Ševkušić, u Ministarstvo civilnih poslova nedavno je izabrana i Sanja Vlaisavljević, direktorica Centra za kulturu dijaloga, poznata po segregacijskim stavovima, ekstremnom neznanju i sticanju diploma nepotističkim putem. Vlaisavljević je savjetničkim mjestom nagrađena zbog vijernog služenja Draganu Čoviću, dok nam nije poznato zbog kakvog služenja je nagrađena Ševkušić.
Imenovanje na savjetnička mjesta apsolutnih diletanata i nekompetentnih osoba svojevrstan je čin ruganja javnosti i ismijavanja države. Tamo gdje Ševkušić i Vlaisavljević mogu biti savjetnice, nema sumnje da ne treba biti ništa! Odnosno, ukoliko one mogu nekoga savjetovati u bilo čemu vezanom za društvena pitanja, taj neko nije dostojan funkcije koju obnaša. Na žalost, koalicija koja vlada na državnom (i drugim) nivou, jeste upravo koalicija neznanja, nekompetencije i socijalne izopaćenosti. Zato ne čudi da su pomenute savjetnice u takvoj koaliciji bez problema našle svoje mjesto.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …