Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Umjesto epidemiologa, virologa i infektologa koronom se kod nas bavi – Damir Marjanović!

Umjesto epidemiologa, virologa i infektologa koronom se kod nas bavi – Damir Marjanović!

U svijetu svi medicinski laboratoriji maksimalnim kapacitetima rade na ispitivanju korona virusa. Skoro da svaki dan imamo informacije o novim otkrićima znanstvenika. Radi se o ozbiljnim istraživanjima koja nemaju za cilj medijsku pompu, nego rješavanje problema. U istraživanja su uključeni uglavnom epidemiolozi i virolozi.
Za razliku od ozbiljnih država, kod nas se pandemijom ponajviše (barem u medijima) bavi – Damir Marjanović. Za Marjanovića ozbiljni znanstvenici, kao i ozbiljni ljekari koje smo kontaktirali, misle da se radi o običnom klovnu u znanosti. Umjesto ozbiljnih uvida zasnovanih na znanju, Marjanović nam putem medija na kojima je inventarski prisutan (prije svih skandalozna N1) poručuje ono što svaki građanin može pročitati na internetu! On nas obavještava da se o virusu još ništa pouzdano ne zna i da će se to znati tek nakon što prođe dovoljno vremena nephodnog za ispitivanja!
Naravno, niko se ne pita zašto režimski mediji umjesto ozbiljnih znanstvenika i epidemiologa pozivaju komedijaša Marjanovića da govori o pandemiji. Da li radi toga jer su novinari do te mjere neuki da ne znaju koga treba zvati u emisiju? Ako su i neuki, kako da su baš u tom broju i do te mjere neuki? Prije će biti da je Marjanović “znanstvenik sa političkom podrškom“ vladajućih, nacionalističkih centara moći. Zato nas na dnevnoj bazi, uz svoju promociju, može obavještavati o onome što znamo i bez njega.
Samo je znanje i sistematičnost pojedinih vrhunskih medicinara u kriznim štabovima BiH spasilo našu zemlju od masovnijeg oboljevanja građana. Te ljekare danas niko ne kontaktira, nego se važnost daje onima koji nemaju veze sa borbom protiv pandemije, izuzev što su dobro plaćeni u političkim timovima formiranim ovim povodom. Očigledno je da se i pandemija koristi u svrhu promoviranja pojedinaca i da se to radi na krajnje nemoralan način.

About Ekran

Check Also

covic_konakovic_sastanak_kanton_sarajevo_

Konakoviću smeta koalicija SDA-HDZ, ali bi rado koalirao i sa jednim i sa drugim!

Čuveni predsjednik NiP, Elmedin Dino Konaković, DIFovac koji se “obrazovao“ u trokoraku, istupio je sa …

Powered by keepvid themefull earn money