Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Glavni problem BiH je pravna nesigurnost

Glavni problem BiH je pravna nesigurnost

Nakon što nije usvojen Izvještaj Tužilaštva KS od strane Skupštine KS, postavlja se pitanje čemu pravosuđe kojem niko ne vjeruje? Glavna tužiteljica Sabina Sarajlija uopće ne mari za to što niko nema povjerenje u instituciju koju vodi i u nju kao do jučer glavnu suradnicu zloglasne Dalide Burzić.
Na stranu sada nekompetentnost, neznanje i primitivizam koji prevladava u Skupštini KS, teško je danas naći građanina koji vjeruje pravosuđu. Tužilaštvo KS je, podsjetimo se, svojevremeno ekspresno hapsilo, zatvaralo i zlostavljalo ugledne građane Sarajeva (profesore, ljekare, direktore), a istovremeno nije smjelo ni podići optužnicu za ubojstvo Dženana Memića.
To je slika današnjeg pravosuđa. A ocjena stanja može se ogledati u činjenici da je Dalida Burzić još uvijek na slobodi.
Tužilaštva podižu optužnice protiv nevinih ljudi,  vode istrage za smiješne stvari, a istovremeno očigledni kriminal svojim nepostupanjem štite. Najočigledniji primjer za to je trenutno Tužilaštvo ZDK, koje može optužiti bilo koga, ali odgovorne na UNZE nipošto!
Pravosuđe je građane BiH dovelo u stanje pravne nesigurnosti. Hapse se nevini, a štite kriminalci. U takvim okolnostima nacionalističke oligarhije uspostavljaju vlast zasnovanu na strahu. Svi mogu biti optuženi za izmišljena djela i svi mogu biti zaštićeni od počinjenih djela! To je deviza vlasti i pravosuđa u BiH.

About Ekran

Check Also

Fadil-Novalić

Ni nakon mjesec dana od afere raspiratori niko nije uhapšen za očigledan kriminal

Mjesec dana od izbijanja “afere respiratori“ niko nije osumnjičen za kriminal u očiglednoj pljački budžetskog …

Powered by keepvid themefull earn money