Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Bakir Izetbegović potvrdio da stoji iza korona-kriminala

Bakir Izetbegović potvrdio da stoji iza korona-kriminala

U sramnom intervjuu za televiziju Igman, predsjednik SDA Bakir Izetbegović je iznio niz krajnje sumnjivih, neodrživih i besramnih stavova i teza. On je govorio o tome kako je još osamdesetih godina znao da će doći do rata. Takva sumnjiva izjava otvara pitanje: zašto svom ocu nije to rekao?! Podsjetimo se, Alija Izetbegović je početkom agresije na BiH rekao: “Spavajte mirno, rata neće biti!” Dakle, otac nije znao, ali je sin znao da će biti rata! Zašto sin nije upozorio oca na to?! Spasio bi stotine hiljada života!
Pored niza drugih sumnjivih i kojekakvih izjava, Izetbegović je jedno od središta svog sramnog obraćanja  javnosti postavio u opravdavanju kriminala sa respiratorima. Način na koji je pokušao obmanjivati javnost i ubjeđivati građane da nije nikakav kriminal dati 10,5 miliona KM za praktično neupotrebljive respiratore, vrijeđa inteligenciju. On je na svaki način pokušao opravdati Fadila Novalića, prikazujući kako ni Fadil ni drugi “nisu znali“ o čemu se radi i “nisu znali“ šta kupuju! Izetbegović na besraman način pokušava sakriti da Novalić i ekipa čak i da “nisu znali“ šta rade, treba da izu u zatvor radi toga što “nisu znali“!
Beskrupuloznost i odsustvo svake moralne note u odbrani kriminala koji je počinjen za vrijeme borbe protiv korona virusa, Bakira Izetbegovića oslikavaju kao istinskog kreatora današnjeg stanja u BiH. On je svojim činjenjem, “znajući“ ili “neznajući“, sve učinio da građanima danas bude gore nego što je bilo ikada prije. Stanje pravne nesigurnosti i beznađa, tjeraju mlade ljude iz BiH. Jedan od najodgovornijih (ako ne i najodgovorniji) za ovo stanje je svakako Bakir Izetbegović, što je dokazao i u besramnom intervjuu koji je dao.
Govoriti o tome da nisu znali šta su kupovali za milionske iznose koje su trošili, može samo neko ko nema ni u tragu moralnog osjećanja i ko do te mjere potcjenjuje građane BiH da ih u nešto pokušava uvjeriti maloumnim objašnjenjima. Koliko je osnovana Izetbegovićeva bahatost i beskrupuloznost kada vjeruje da neko može prihvatiti njegova besramna pravdanja kriminalaca iz SDA, građani će pokazati na izborima.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …