Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Johann Sattler je živi dokaz zašto BiH ne treba težiti EU

Johann Sattler je živi dokaz zašto BiH ne treba težiti EU

Šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler je svojim djelovanjem i političkim porukama već pokazao da za BiH današnja EU nije nikakva perspektiva. Sattler se istakao pohvalama na račun Dragana Čovića, jednog od tri glavna destruktora države, ali i davanjem podrške nacionalističkim politikama u brutaliziranju vlasti. Pritom su izostale očekivane ozbiljnije osude kriminala u vrijeme pandemije i brutalnog obračunavanja režima Milorada Dodika sa neistomišljenicima.

Sattler, jednom riječju, otjelovljuje politiku EU koja od BiH pravi neodrživu državnu tvorevinu zasnovanu na vladavini nacionalista. On nije ni prvi, ni jedini visoki predstavnik EU koji je otvoreno podržavao nacionalističke oligarhije i davao prostor njihovom divljanju u BiH, štiteći interese kriminaliziranih centara moći u našoj zemlji. Očigledno, politici koju on i slični njemu predstavljaju u BiH nije motiv interes građana, nego potpuno kriminaliziranje vlasti i činjenje države neodrživom.

Razloge za to sasvim sigurno treba tražiti u interesima političkih centara moći u EU, njihovoj spremnosti da se zarad ostvarenja osobnih ciljeva dogovaraju sa Rusijom i okreću glavu od neodrživog stanja na Balkanu. Sattlera i slične zanimaju jedino visoke plaće koje dobijaju i mogućnost ostvarenja “dobiti na crno“, koja je sa nacionalistima u BiH i Rusijom izvijesna ukoliko im se ide “niz dlaku“. Rezultat je stanje kakvo danas imamo – besperspektivnost!

Zato EU koju predstavlja Sattler nije perspektiva za BiH. Jedini dokazani prijatelj naše zemlje bila je i ostaje SAD, kojoj se svakako treba više okrenuti. Sattleri, Lajčaci, Bildti, Wigemarci i sličan politički polusvijet građanima BiH nisu donijeli ništa dobro. Sve dok oni predstavljaju EU, Brisel nije perspektiva za našu zemlju.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …