Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Izbora ima – izbora nema

Izbora ima – izbora nema

Čitava farsa oko izbora u BiH, sve više liči na uobičajenu nacionalističku igru sa građanima BiH. Postaje sve jasnije da je odlaganje izbora, skupa sa greškom CIK-a u zakazivanju izbora, samo igranka nacionalističkih stranaka kojima ne odgovara da se izbori održe na jesen. Očigledni kriminal koji su vladajuće nacionalističke elite u BiH počinile u vrjeme borbe protiv pandemije, sasvim sigurno bi bio kažnjen na izborima. Zato je jedina solucija da izbora nema.
Teško je vjerovati da ozbiljna institucija kao što je CIK može napraviti kardinalnu grešku za zakazivanjem datuma održavanja izbora. Posebno je to teško vjerovati kada se zna da je CIK pod potpunom kontrolom vladajućih oligarhija. Jedini logičan zaključak je da je njihova “greška“ počinjena sa ciljem da se izbori prolongiraju.
Interesantno je da se sada govori i o “mostarizaciji BiH“. I to uglavnom u medijima pod kontrolom SDA, odnosno srajevskih političkih lobija. Niko pritom ne govori da je upravo SDA omogućila da dođe do “mostarizacije“ uvodeći SNSD u vlast na državnom nivou. Zato je jedini objektivan zaključak da je sadašnje satnje u kojem se nalazi BiH proizvod politike SDA.

About Ekran

Check Also

bernardic

Debakl SDP u Hrvatskoj!

SDP je na izborima u Hrvatskoj doživio debakl! Očekuju se ostavke Davora Bernardića i njegovih …

Powered by keepvid themefull earn money