Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Gordana Tadić pokazala kako trebaju raditi tužilaštva

Gordana Tadić pokazala kako trebaju raditi tužilaštva

Hapšenjem Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića glavna tužiteljica Tužilaštva BiH pokazala je kako treba da rade tužilaštva u našoj zemlji. Tužilaštvo BiH je planski, stručno osmišljeno, obavilo istragu, našlo dokaze i uhapsilo glavne aktere. Sada ostaje da budu saslušani i oni koji su bili “iza kulisa“.
U obraćanju javnosti Tadić je objasnila da postoje i drugi predmeti vezani za važne političke dužnosnike i najavila da će Tužilaštvo nastaviti raditi profesionalno i bez kompromisa. Zato Tužilaštvo BiH i glavna tužiteljica zaslužuju javnu podršku. Konačno, desilo se da neko bude uhapšen za očigledni kriminal koji razara BiH! Nema sumnje, kriminalce brane oni koji su ili njihovi nalogodavci, ili isti kao i oni! A Tadić i Tužilaštvo imaju podršku one ogromne većine koja decenijama nemoćno posmatra kriminal organiziran u političkim centrima moći. Zato je Gordana Tadić danas jedina svijetla tačka bh pravosuđa.

About Ekran

Check Also

josip muselimovic

Josip Muselimović nedvosmisleno podržao zakonsko sprečavanje negiranja genocida!

Vjerovatno najbolji bh odvjetnik Josip Muselimović je nedvosmisleno podržao Inzkovo donošenje zakonskog rješenja za sprečavanje …

Powered by keepvid themefull earn money