Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Očekivano: SDA brani kriminalce iz svojih redova

Očekivano: SDA brani kriminalce iz svojih redova

Ništa nije neočekivano i ništa nije novo – SDA brani kriminalce iz vlastitih redova, jer je ova politička stranka jezgro kriminala u BiH! Tu činjenicu nakon hapšenja Fadila Novalića i stavljanja Amira Zukića na crnu listu State Departmanta danas niko ne može osporiti. To što iz SDA i njihovih organizacija (vladinih i nevladinih) sada odapinju otrovne strelice i ispaljuju plotune po Tužilaštvu BiH samo dokazuje da je SDA svih ovih decenija branila jedino – vlastiti kriminal. I pored toga, borila se jedino i iskljjučivo za otimanje budžetskog novca i siromašenje građana kroz bogaćenje njihovih pojedinaca. To je slika SDA.
Tu sliku ova stranka jasno pokazuje i danas! Nakon što je uhapšen Novalić, svima je jasno da je kriminal preplavio sve institucije države, ali i da ima onih koji se mogu obračunati sa njim. Upravo te i takve SDA već decenijama zaustavlja i favorizira onakve kao što je Solak ili Hodžić. Zato je krajnje vrijeme da se da nepodijeljena podrška radu Tužilaštva BiH i otvoreno kaže: SDA je kriminalom više urušila državu BiH nego HDZ i SNSD svojim ekstremizmom!
Očekivano je da SDA brani i da će braniti kriminal i kriminalce. Sve to će biti provlaćeno kroz lažne “nacionalne interese“ i “napad na Bošnjake“, ali u stvarnosti radi se samo o udaru na kriminal koji razara BiH. Nije li krajnje vrijeme da se kriminalcima u SDA kaže da više ne mogu raditi ono što su radili decenijama?

About Ekran

Check Also

josip muselimovic

Josip Muselimović nedvosmisleno podržao zakonsko sprečavanje negiranja genocida!

Vjerovatno najbolji bh odvjetnik Josip Muselimović je nedvosmisleno podržao Inzkovo donošenje zakonskog rješenja za sprečavanje …

Powered by keepvid themefull earn money