Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Zašto se Kavazović miješa u rad Tužilaštva BiH

Zašto se Kavazović miješa u rad Tužilaštva BiH

Građani BiH su svjedoci da reis Husein Kavazović niti jednom riječju nije osudio očigledni kriminal sa respiratorima. Kriminal se dešavao u vrijeme pandemije i otkriven je za vrijeme trajanja Ramazana. Počinili su ga Bošnjaci, muslimani i Kavazović je imao sve razloge da osudi takvo ponašanje. On to nije uradio!
Ali zato sada traži da se njegov zemljak Fadil Novalić, jedan od glavnih aktera ove kriminalne afere, brani sa slobode. Dakle, pojednostavljeno rečeno, Kavazović se u ovoj aferi nije miješao u svoj posao, ali se želi miješati u posao Tužilaštva BiH! Znači li to da je i Kavazović stao u odbranu kriminala?
U jeku otkrivanja kriminala sa respiratorima Kavazović na bajramskoj hudbi poziva na “jedinstvo“ i “opraštanje jednih drugima“. Koje jedinstvo i opraštanje kome? Da li je to ovo jedinstvo koje sada demonstrira SDA –  jedinstvo u odbrani kriminala? Kome treba oprostiti? Da li ovima koje je Bakir Izetbegović pokušao amnestirati govoreći kako oni “nisu znali“ o čemu se radi dok su pljačkali milione otete od građana BiH? Da li je Kavazović pozivao na opraštanje njihovog kriminala?
Sve su to pitanja koja se otvaraju nakon reisovog otvorenog miješanja u rad Tužilaštva BiH i nemiješanja u svoj poziv. I sva pitanja su veoma logična. Svaka vrsta zaštite kriminala koji već razara državu, znači i podršku uništavanju BiH. Kavazovićevi istupi i njegovo prešućivanje moralne osude kriminalaca trebali bi ozbiljno  zabrinuti sve one kojima je BiH jedina domovina.

About Ekran

Check Also

bernardic

Debakl SDP u Hrvatskoj!

SDP je na izborima u Hrvatskoj doživio debakl! Očekuju se ostavke Davora Bernardića i njegovih …

Powered by keepvid themefull earn money