Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Zelena alternativa na ulicama Sarajeva

Zelena alternativa na ulicama Sarajeva

Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, stranke projektovane u Islamskoj zajednici u SAD, organizirao je protestnu šetnju ulicama Sarajeva. Pridružili su mu se čuveni Elmedin Dino Konaković, Ibrahim Hadžibajrić, Predrag Kojović i njihovi pristalice. Izuzev Kojovića, koji valjda zna zašto je bio u ovom društvu, svi ostali su izrazito nacionalno politički opredijeljeni, a Konaković se do sada već dokazao i kao klerikalni ekstremista. Tako se sva “zelena alternativa“ našla na jednom mjestu.
Nakon demonstracija “antifašista“, za koje se osnovano sumnja da su organizirane i osmišljene u kuhinji SDA, sada su demonstrirali i “zeleni alternativci“, koji su poslali jasne poruke o tome šta misle o SDA kirminalu. Izuzev praznih priča, neuvjerljivog obraćanja Hadžikadića i njegovih koalicionih partnera, ovaj skup nije ponudio ništa. Pokazao je, baš kao i skup “antifašista“, da kada se radi o zločinu na djelu, kao što je to slučaj sa ubojstvom Dženana Memića i kriminalnim djelovanjem Dalide Burzić, oni ostaju u mišijim rupama. Kada dođe poziv sa “nekog mjesta“ da se izađe na ulice, svi su u! To je slika današnjeg Sarajeva, koje je potpuno nestalo u zagrljaju lažne “probosanske orjentiranosti“ strogo kontrolirane od SDA i lažne borbe protiv fašizma i kriminala, opet strogo kontrolirane od strane kriminalaca protiv kojih se protestira.
Protestna šetnja Sarajevom, održana u subotu 30. 5. 2020. samo je tužna slika politički nemoćnog Sarajeva. U borbu protiv kriminala, nacionalizma i destrukcije Sarajlije idu sa američkim profesorom politički profiliranim u islamskoj zajednici! Eto, to je slika i realnost bh političke scene!

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …