Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / UNZE pravosnažno izgubio spor: Sada je jasno da na FF UNZE vladaju viktimizatori (ke)

UNZE pravosnažno izgubio spor: Sada je jasno da na FF UNZE vladaju viktimizatori (ke)

Konačno, pravosnažno je presuđeno da je Edisa Gazetić, vanredna profesorica Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici (FFUNZE) bila izložena maltretiranju i nezakonitom oduzimanju sredstava za život od strane Memnune Hasanice, Velide Mahovkić i Damira Kukića, sadističkih viktimizatora, koji svaki način koriste da bi maltretirali nepodobne profesore(ice). UNZE je dužan oštećenoj isplatiti novac koji su joj Hasanica, Mahovkić i Kukić uskraćivali.
Poznavateljima prilika na UNZE jasno je da se radi o “akademskoj mafiji“, udruženoj grupi koja prihopatski maltretira nepodobne profesore i nastoji ih otjerati sa Univerziteta. Istovremeno, ista grupa angažira na nezakonit ili suspektan način vanjske suradnike, koji odgovaraju političkim opcijama “visočkog lobija“ (SBB, SDA, ASDA) i nacionaističkih partnera ovog neformalnog centra moći. Portal Ekran.ba će u narednim danima objaviti skandalozni način produženja radnog odnosa Memnuni Hasanici, čuvenoj Nuni, primjer koruptivnog ponašanja i namještanja konkursa koji samo glavna tužiteljica ZDK Vesna Kaknjo ne vidi i ne želi da vidi.
Pored toga, objavit ćemo analizu slaboumnog plana razvoja FF UNZE, koji je, naravno, napravila čuvena Nuna u svojstvu dekanese. Sada možemo samo reči: da nije bijedno, bilo bi beskrajno smiješno. Ali, kako i može biti kada jedan tako zahtjevan zadatak radi neko ko nema veze sa znanošću i sa ozbiljnim projektima, a što na najbolji način personificira zenička dekanesa Nuna.
Zaključimo, nova presuda je dokaz da je naše pisanje o dešavanjima na UNZE u najmanju ruku tačno! Sud je potvrdio da su Hasanica, Mahovkić i Kukić, zloupotrebljavajući položaj, maltretirali nepodobne uposlenike, izlažući ih psihičkom nasilju koje su vršili nad njima i dovodeći ih u materijalno nepovoljan i neizvijestan položaj. Tako postaje jasno da “akademska mafija“ nije usmjerena samo na nezakonito sticanje materijalnih dobara, nego i na ugrožavanje života njima nepodobnih osoba. Njihova uvezanost sa Vesnom Kaknjo omogućava im da to rade, do sada, bez sankcija i bez bojazni da će odgovarati za svoja nedjela. Stoga je važno da se zna da je Damir Kukić, uz Memnunu Hasanicu i Velidu Mahovkić, kao i druge pojedince koji se spominju u kontekstu sintagme “akademska mafija“, odavno u području nasilništva, pa i, slobodnije, metaforički rečeno, zločinstva. Nije li već to dovoljan razlog da Vesna Kaknjo bude smijenjena i stavljena pred odgovornost kako bi bila spašena jedna javna institucija?! Portal Ekran.ba će nastaviti pratiti suspektna dešavanja na UNZE, a narednih dana objavljujemo informacije o smiješnoj strategiji razvoja FF UNZE i kriminalnom produženju radnog odnosa Memnuni Hasanici, dokazanoj neznanstvenici i viktimizatorki.
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

covic_konakovic_sastanak_kanton_sarajevo_

Konakoviću smeta koalicija SDA-HDZ, ali bi rado koalirao i sa jednim i sa drugim!

Čuveni predsjednik NiP, Elmedin Dino Konaković, DIFovac koji se “obrazovao“ u trokoraku, istupio je sa …

Powered by keepvid themefull earn money