Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Nakon što je izvalio da želi “partnerstvo sa ljevičarima“, jasan je uzrok provale Bakira Izetbegovića. On misli da je Željko Komšić ljevičar!

Nakon što je izvalio da želi “partnerstvo sa ljevičarima“, jasan je uzrok provale Bakira Izetbegovića. On misli da je Željko Komšić ljevičar!

Postavlja se pitanje kako neko, makar to bio i Bakir Izetbegović, može misliti da bilo kakav “ljevičar“ može koalirati i surađivati sa kleronacionalističkim strankama? Odakle potiče takva glupa ideja, koja je još i javno iznesena? Nije teško naći odgovor.
Bakir Izetbegović već decenijama koalira sa Željkom Komšićem, koji ispunjava sve njegove ideje. Željko je nekada davno važio za ljevičara, a i danas se lažno predstavlja kao takav! Očigledno, jedini koji još misli da je Željko Komšić ljevičar je – Bakir Izetbegović! On tako misli, jer mu to odgovara. Zato misli da može graditi partnerstvo sa “ljevičarima“, sa, kako on kaže, “četvrtim blokom“!  Izvor javno izrečene gluposti Bakira Izetbegovića je – Željko Komšić!
Misleći da je Komšić “ljevičar“, Izetbegović nikada neće shvatiti šta zaista znači biti “ljevičar“. On nikada neće shvatiti da se ideja “ljevičarstva“ u svojoj i biti i biću kosi sa idejom o legitimnosti “tri bloka“, odnosno idejom nacionalističke vladavine i legitimnosti nacionalizma! Dakle, ideja za koju se zalaže Izetbegović po svemu je različita od ideje “ljevice“ i ni na koji način nije kompatibilna za stvaranje bilo kakvog “partnerstva“!
Budući da je Željko Komšić, očigledno, kompatibilan sa Izetbegovićevim idejama, neka svako zaključi šta je ovaj partner SDA! Ono što pouzdano nije – nije ljevičar! Takvi kao Komšić upravo su napravili konfuziju u kojoj se izgubila razlika između ljevice i nacionalista. Oni su odgovorni za stanje u kojem se Izetbegović predstavlja kao prihvatljiva opcija za “četvrti blok“, mada svakim danom pokazuje da je kao “treći blok“ potpuno isti sa prva “dva bloka“ (ko će se u ovim blokovima više snaći?!).
Jedino što Izetbegović ima, a njegova druga dva bloka – Dodik i Čović nemaju, jeste kamuflaža zvana Željko Komšić! Međutim, ta kamuflaža je, na Izetbegovićevu žalost, potpuno demaskirana i više nikoga ne sakriva, nego otkriva sve one koji se sakrivaju iza nje!
Sakrivajući se iza svoje kamuflaže zvane Željko Komšić, Izetbegović je sakrivao i to da ne postoje “četiri bloka“! Postoje samo nacionalističke političke opcije, koje su “jedan blok“ i građanske, ljevičarske ili kakve već političke opcije, koje su suprotstavljene nacionalistima. Željko Komšić, koji je samo bijedna kamuflaža Bakira Izetbegovića, nije ni jedno ni drugo! U političkom smislu on je – ništa! Kao takav je uz pomoć SDA stvarao zbrku na bh političkoj sceni i kao takav će, ubjeđeni smo, na narednim izborima biti i prepoznat!
Zato mu je potreban SPD kao njegova kamuflaža! Tako smo došli u situaciju da kamuflaža SDA treba kamuflažu za sebe! Nije li već previše bijedno to u šta je dospio Željko Komšić?! Zato je Izetbegovićevo spominjanje “partnerstva sa ljevičarima“ intelektualno smiješno, a politički žalosno. Poslije svega, Izetbegović nije shvatio da mu Komšić nije više nikakva kamuflaža!

About Ekran

Check Also

bernardic

Debakl SDP u Hrvatskoj!

SDP je na izborima u Hrvatskoj doživio debakl! Očekuju se ostavke Davora Bernardića i njegovih …

Powered by keepvid themefull earn money