Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Vlaisavljevićima neće biti dobro: Samir Arnautović objavio studiju u najprestižnijem njemačkom izdanju

Vlaisavljevićima neće biti dobro: Samir Arnautović objavio studiju u najprestižnijem njemačkom izdanju

Da na Univerzitetu u Sarajevu, uprkos svim nastojanjima anticivilizacijskih političkih centara moći još uvijek ima referentnih i međunarodno priznatih profesora i istraživača, pokazuje najnoviji primjer sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Redoviti profesor ovog fakulteta Samir Arnautović ovih dana objavio je studiju u jednoj od najprestižnijih njemačkih i evropskih edicija za filozofiju. Radi se o novom istraživačkom radu ovog profesora, koji dolazi u nizu od dvadesetak objavljenih znanstvenih radova kod reprezentativnih njemačkih i evropskih izdavača.
Profesor Samir Arnautović, objavio je studiju pod naslovom “Hegels Anthropologie, Epistemologie und Religion als Begründung der Welt ohne Gott“. Studija je objavljena u reprezentativnoj ediciji “Hegel Jahrbuch“, u knjizi pod naslovom “Hegels Anthropologie“, koja izlazi kao posebno izdanje kod najprestižnijeg njemačkog izdavača “Walter de Gruyter“ i predstavlja izrazitu potvrdu referentnosti i znanstvenog priznanja mišljenja i rada bosanskohercegovačkog filozofa. Arnautovićeva studija, kao i knjiga “Hegels Anthropologie“ dostupni su u printanoj i elektronskoj formi i mogu se poručiti kod izdavača i putem “elektronskih knjižara“ (Amazon i sl.). Objavljivanje jednog znanstvenog rada u ovakvim evropskim izdanjima nesumnjivo je međunarodno priznanje kako autoru, tako i znanstvenoj zajednici iz koje autor dolazi.
Istovremeno, ovo priznanje na najbolji način govori o akademskoj mafiji koja na svaki način pokušava diskreditirati kompetentne i referentne znanstvenike, promovirajući intelektualne bijednike i diletante. U takve svakako spada bizarni bračni par Vlaisavljević, koji je najbolji primjer vulgarnog akademizma i intelektualne bijede, koja blateći ugledne znanstvenike za sebe nastoji priskrbiti važnost. Društvena šteta koju proizvode “hijene akademskog prostora“, svakako ne pogađa one koji su predmet njihovih objeda, ali stvara konfuziju i utiče na narušavanje vrijednosnih kriterija modernog društva. Znanstveni rezultati profesora Arnautovića to najbolje govore, kao što i, u konkretnom slučaju, pokazuju svu bijedu njegovih napadača, u prvom redu ekstremističkog i besprizornog bračnog para Vlaisavljević.

About Ekran

Check Also

bernardic

Debakl SDP u Hrvatskoj!

SDP je na izborima u Hrvatskoj doživio debakl! Očekuju se ostavke Davora Bernardića i njegovih …

Powered by keepvid themefull earn money