Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Vlaisavljevićima neće biti dobro: Samir Arnautović objavio studiju u najprestižnijem njemačkom izdanju

Vlaisavljevićima neće biti dobro: Samir Arnautović objavio studiju u najprestižnijem njemačkom izdanju

Da na Univerzitetu u Sarajevu, uprkos svim nastojanjima anticivilizacijskih političkih centara moći još uvijek ima referentnih i međunarodno priznatih profesora i istraživača, pokazuje najnoviji primjer sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Redoviti profesor ovog fakulteta Samir Arnautović ovih dana objavio je studiju u jednoj od najprestižnijih njemačkih i evropskih edicija za filozofiju. Radi se o novom istraživačkom radu ovog profesora, koji dolazi u nizu od dvadesetak objavljenih znanstvenih radova kod reprezentativnih njemačkih i evropskih izdavača.
Profesor Samir Arnautović, objavio je studiju pod naslovom “Hegels Anthropologie, Epistemologie und Religion als Begründung der Welt ohne Gott“. Studija je objavljena u reprezentativnoj ediciji “Hegel Jahrbuch“, u knjizi pod naslovom “Hegels Anthropologie“, koja izlazi kao posebno izdanje kod najprestižnijeg njemačkog izdavača “Walter de Gruyter“ i predstavlja izrazitu potvrdu referentnosti i znanstvenog priznanja mišljenja i rada bosanskohercegovačkog filozofa. Arnautovićeva studija, kao i knjiga “Hegels Anthropologie“ dostupni su u printanoj i elektronskoj formi i mogu se poručiti kod izdavača i putem “elektronskih knjižara“ (Amazon i sl.). Objavljivanje jednog znanstvenog rada u ovakvim evropskim izdanjima nesumnjivo je međunarodno priznanje kako autoru, tako i znanstvenoj zajednici iz koje autor dolazi.
Istovremeno, ovo priznanje na najbolji način govori o akademskoj mafiji koja na svaki način pokušava diskreditirati kompetentne i referentne znanstvenike, promovirajući intelektualne bijednike i diletante. U takve svakako spada bizarni bračni par Vlaisavljević, koji je najbolji primjer vulgarnog akademizma i intelektualne bijede, koja blateći ugledne znanstvenike za sebe nastoji priskrbiti važnost. Društvena šteta koju proizvode “hijene akademskog prostora“, svakako ne pogađa one koji su predmet njihovih objeda, ali stvara konfuziju i utiče na narušavanje vrijednosnih kriterija modernog društva. Znanstveni rezultati profesora Arnautovića to najbolje govore, kao što i, u konkretnom slučaju, pokazuju svu bijedu njegovih napadača, u prvom redu ekstremističkog i besprizornog bračnog para Vlaisavljević.

About Ekran

Check Also

novi zeland

Na Novom Zelandu kao da čitaju Ekran.ba!

Svjetska zdravstvena organizacija je Novi Zeland navela kao primjer zemlje koja se uspješno bori sa …

Powered by keepvid themefull earn money