Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Tarik Curić treba odgovarati za nedjela u SC

Tarik Curić treba odgovarati za nedjela u SC

Nakon revizorskih izvještaja u Studentskom centru (SC) i smjene rukovodstva, sasvim je normalno i za očekivati da se pred odgovornost stavi bivši direktor Tarik Curić. Curić je svojim nesavjesnim poslovanjem, besplatnim predizbornim terevenkama na račun SC, a za potrebe SBB, stranačkim i nezakonitim zapošljavanjem, javnu ustanovu koju je vodio doveo do pred bankrot! Pritom je, prema našim informacijama, za sebe i svoje bliske suučesnike obezbijedio pozamašna novčana sredstva, koja su im dodijeljena na vrlo sumnjiv način.
Sjetimo se samo kako je Curić imenovao Ahmeda Mulaibrahimovića za koordinatora karantina na Bjelavama, time praktično sebe oslobađajući bilo kakvog rada, a Mulaibtrahimoviću stvarajući situaciju da ostvaruje zaradu koja mu ne pripada. Mulaibrahimović je, prema informacijama naših izvora, bio Curićeva “desna ruka“, kako po stranačkoj, tako i po “kriminalnoj“ liniji. Oni su raspoređivali sredstva, zapošljavali ljude na vrlo sumnjiv način, a ostaje i dalje veliki upitnik da li je nedavno ubojstvo jednog uposlenika SC bilo organizirani čin, ili naprosto izraz nasilja. Ne treba zaboraviti da je ubicu, bez konkursa, zaposlio upravo Tarik Curić i to, kako saznajemo, po stranačkoj liniji.
Smjena Tarika Curića je zato bila više nego nužna, a došla je sa zakašnjenjem, jer je ovaj suspektni bivši direktor već odavno davao sve razloge za pozivanje na odgovornost. Sa njim, neizostavno, za stanje u SC treba odgovarati i Ahmed Mulaibrahimović, blizak SBB i “visočkom lobiju“ i poznat po (u najmanju ruku“ sumnjivim poslovima u firmi Bio-tours. Tadašnje nezakonitosti u kojima je sudjelovao Mulaibrahimović, zataškane su zahvaljujući političkom uticaju, a prema nekim neformalnim podacima radilo se o milionskim iznosima pronevjere u kojoj je sudjelovao Curićev prvi suradnik! Zato je krajnje vrijeme da ovaj dvojac bude preispitan u sumnjivim poslovima i, ako se utvrde krivična djela, odgovara za ono što su proizveli u SC.
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

vlada ks 1

“Trojka“ svakim danom gubi povjerenje građana

Brojne afere Fortine Vlade KS, od kojih je najveća tek otvorena sa objavljivanjem Prednacrta Zakona …

Powered by keepvid themefull earn money