Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Samo još Izetbegović misli da je Komšić “ljevičar“ i samo Komšić misli da je Izetbegović “probosanski“

Samo još Izetbegović misli da je Komšić “ljevičar“ i samo Komšić misli da je Izetbegović “probosanski“

Nakon što je Bakir Izetbegović ponovo, po ko zna koji put, sa Čovićem i Dodikom dijelio bh institucije po nacionalističkom obrascu, malo ko još može razumno obrazložiti da je SDA, a time i Izetbegović, probosanske orjentacije. Baš kao što malo ko razumno može prihvatiti to da je Željko Komšić, koji “aminuje“ Izetbegovićevo nacionalističko dijeljenje BiH, “ljevičar“!
Za Izetbegovića nakon novog sastanka sa svojim “prirodnim partnerima“ nije problem to što se u BiH sve, ali baš sve, odlučuje na principu nacionalističke diobe, nego to što “hrvatska strana“ postavlja problem u diobi čelnih pozicija u državnim institucijama. Da je Izetbegović “probosanski“ kao što se predstavlja da jeste, sa “hrvatskom stranom“ on ne bi imao problem u tehničkom komadanju/dijeljenju vlasti, nego u principu uspostavljanja vlasti na etničkim principima, principu koji je portiv bića Bosne i Hercegovine.
Isto tako, da je Komšić kojim slučajem “ljevičar“, za njega ne bi bio problem to što u SDP ili NS imaju ovakva ili onakva stajališta, nego što Izetbegović kao njegov gazda, u njegovo ime, vrši etničku diobu vlasti. Komšiću, međutim, nije to problem! Njemu je problem što SDP i NS neće u koaliciju sa SDA!
Danas je jasnije nego ikad da BiH nema budućnosti sa političarima koji su trenutno u vlasti! Niti sa jednim od tih političara, da stvar bude do kraja ogoljena! Etnički princip kao isključivi način raspodjele vlasti, protiv je bića BiH i nikakvi lažni “ljevičari“ popu Komšića, niti lažni “probosanski“ poput Izetbegovića to ne mogu sakriti. Stvar je samo htijenja građana da sve vide onako kako zaista jeste! Dok to ne vide na način kako jeste, neće imati budućnosti!

About Ekran

Check Also

semir-osmanagic-718x446

Šta sakrivaju “visočke piramide“?!

Misterija “visočkih piramida“ nema veze sa izmišljenim piramidama! Jedino što je misteriozno u vezi sa …

Powered by keepvid themefull earn money