Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Upozoravajuće pitanje: Da li u Bingu sakrivaju pojavu COVID 19 među uposlenicima?

Upozoravajuće pitanje: Da li u Bingu sakrivaju pojavu COVID 19 među uposlenicima?

Svjedoci smo da se pandemija korona virusa u BiH neprekidno, iz dana u dan, širi i dobija na intenzitetu. Jednako smo svjedoci da tzv. krizni štabovi donose jalove mjere, koje, kako nam se čini, imaju za cilj samo da fingiraju neko činjenje na sprečavanju širenja virusa. To najbolje pokazuju otvorena granice BiH i prepune kafane, u kojima je smiješno govoriti o bilo kakvim mjerama predostrožnosti.
Međutim, ono što posebno zabrinjava jeste koliko se vodi računa o opasnosti od zaraze u institucijama i prostorima u kojim se okupljaju građani. Portal Ekran.ba je dobio informacije da se koronavirus pojavio u velikom tržnom centru Bingo u Ilijašu! Prema ovim informacijama, dvije uposlene osobe su zaražene, a treća osoba čeka na rezultate testa. U samom supermarketu nisu poduzete nikakve mjere prema onima koji su radili sa zaraženim uposlenicima (jedna muška i jedna ženska osoba), tako da je veoma moguće dalje širenja zaraze. Navodno se informacije drže u tajnosti zbog mogućeg pada prometa i negativnih finansijskih efekata po rad supermarketa i tržnog centra. Napominjemo da se radi o upozoravajućim informacijama, koje su uznemiravajuće, ali nisu potpuno potvrđene.
Znajući da se vlasnik lanca Bingo nalazi u rodbinskim odnosima sa vladajućom bošnjačkom oligarhijom, ne bi bilo iznenađujuće da u Bingu smišljeno sakrivaju informacije o zaraženim. Ukoliko je to tačno, nesumnjivo bi se morale povesti drastične sankcije prema vlasniku, što u ovom slučaju nema ko da učini s obzirom na položaj vlasnika u vladajućim (porodičnim) strukturama.
Zato ostaje samo preporuka građanima: strogo se pridržavajte mjera prevencije i ne očekujte da će vas drugi sačuvati od zaraze. Uznemirujuće informacije iz Binga su samo pokazatelj, nikako neka gotova i potpuna istina. Vrlo je vjerovatno da se i u drugim institucijama i firmama ponašaju na isti način.

About Ekran

Check Also

semir-osmanagic-718x446

Šta sakrivaju “visočke piramide“?!

Misterija “visočkih piramida“ nema veze sa izmišljenim piramidama! Jedino što je misteriozno u vezi sa …

Powered by keepvid themefull earn money