Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Nakon što se nije miješao u svoj posao, Šanko dao ostavku!

Nakon što se nije miješao u svoj posao, Šanko dao ostavku!

Ministar zdravlja u Vladi KS, Rusmir Mesihović, poznatiji pod nadimkom Šanko, podnio je neopozivu ostavku. Tako je nakon višemjesečnog nemiješanja u svoj posao, ovaj skandalozni ministar konačno “sjahao“ sa ministarske funkcije. Razlog ostavke su, kako se navodi, zdravstveni problemi.
Očigledno je da sa razlozima ostavke nešto ne štima, jer je za iste Šanko imao osnov još prije više mjeseci, kada je već imao probleme sa zdravljem i operativne zahvate koji su, kao, proizveli njegovo odstupanje. Zašto Šanko još tada, kada je bilo jasno da ne može (i neće) da radi, nije podnio ostavku?
Prema našim izvorima samo zato jer tada nije bio u nemilosti Željka Komšića. Ostavka je posljedica neslaganja Komšića sa Mesihovićem (Šankom), koji je prije toga bio omiljeni lik člana Predsjedništva BiH. Stvarni razlog ostavke nalazi se u djelovanju Sifeta Pođića, koji je, prema našim izvorima, postao glavni suradnik istaknutog bošnjačkog političara i predsjednika DF Željka Komšića. Bilo kako bilo, o ostavci se nema šta reči, budući da Šanko, izuzev u privatnim interesima, nije ni bio involviran u svoj posao.

About Ekran

Check Also

semir-osmanagic-718x446

Šta sakrivaju “visočke piramide“?!

Misterija “visočkih piramida“ nema veze sa izmišljenim piramidama! Jedino što je misteriozno u vezi sa …

Powered by keepvid themefull earn money