Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Konačno: protiv Ljiljane Prelčec podnesena krivična prijava!

Konačno: protiv Ljiljane Prelčec podnesena krivična prijava!

Prema pouzdanim saznanjima portala Ekran.ba, protiv bivše sekretarice Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS Ljiljane Prelčec podnesena je krivična prijava! Prijavu je podnio advokat Alen Nakić, zastupnik Fahrudina Oručevića u predmetu Bubica i drugi, jednom od, slobodno se može reći namještenih optužbenih predmeta zloglasne Dalide Burzić. Prelčec je optužena za falsifikat!
Ljiljana Prelčec je bila svjedok-pokajnik Dalide Burzić u optužbi protiv bivšeg ministra obrazovanja KS profesora Fahrudina Oručevića. Ona je, prema svemu sudeći, falsificirala zapisnik, koji je bio osnova optužnice Tužilaštva KS. Zapisnik je bio nepotpisan, bez memoranduma i predstavljao je u samom startu suspektan dokaz. Takav “dokaz“ za Dalidu Burzić i sudiju za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu Indiru Jahić, bio je dovoljan da profesora Oručevića pošalju u zatvor!
U sudskom postupku, međutim, pokazalo se da se radi o falsifikatu i da je cijeli postupak montiran. Nema sumnje da postoje dobri osnovi za krivičnu prijavu protiv Ljiljane Prelčec, koja je, kako izgleda, falsificirala zapisnik koji je Burzić i Jahić služio za optužbu protiv Oručevića. Ukoliko se i dokaže ono što je očigledno. a to je da je dokument koji je pribavila Prelčec falsificiran, nesumnjivo je da postoje i osnovi za sumnju u tešku krivičnu odgovornost Dalide Burzić i Indire Jahić. Proces Bubica i drugi je jedan od procesa koje mnogi smatraju montiranim tužilačkim progonom Dalide Burzić.
Istraživački tim
Ekran.ba

About Ekran

Check Also

semir-osmanagic-718x446

Šta sakrivaju “visočke piramide“?!

Misterija “visočkih piramida“ nema veze sa izmišljenim piramidama! Jedino što je misteriozno u vezi sa …

Powered by keepvid themefull earn money