Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Očekivano: Sarajevo najveći klaster korone u BiH

Očekivano: Sarajevo najveći klaster korone u BiH

Nakon što ministar Rusmir Mesihović, poznatiji kao Šanko, nije ništa učinio da se spriječi širenje koronavirusa u Sarajevu, desilo se ono što je logično: Sarajevo je postalo najveći klaster u BiH, pa i šire. Smiješne priče kako je uzrok ovakvom epidemiološko stanju nedisciplina građana, samo su cinični odgovor nesposobne vlasti na pitanje kako se to moglo desiti.
Zaboravlja se da su upravo predstavnici vlasti doveli do apsurda mjere borbe protiv pandemije, sudjelujući na korona partyjima. Staša Košarac nije smijenjen za nepoštivanje mjera i praktično se narugao cijeloj bh javnosti.
Pored toga, “krizni štabovi“, a posebno onaj u Sarajevu, mjere borbe protiv pandemije su pred bajramske praznike svele na minimum. Virus, svima je to jasno, dolazi izvan BiH! Uprkos tome, kako bi bilo omogućeno da se u BiH ulazi i nesmetano provode vjerski praznici, naše granice su, praktično, potpuno otvorene. Neinteligentne priče o dolasku turista, najbolje su demantirane praznim hotelima, koje SDA pomaže putem kantonalnih institucija po principu bliskosti sa vladajućom porodicom.
U Sarajevu su, umjesto ozbiljnih i stručnih epidemiologa, stručna tijela Vlade KS činili klovnovi poput Damira Marjanovića i islužene doktorice koje “visočke piramide“ dovode u vezu sa suzbijanjem virusa. Nedostajali su samo vračevi iz afričkih i južnoameričkih plemena, pa da “Šankini timovi“ budu kompletirani! Rezultat svega jeste da je Sarajevo danas ono što je Novi Pazar bio do prije petnaestak dana. Da li je to slučajno?

About Ekran

Check Also

semir-osmanagic-718x446

Šta sakrivaju “visočke piramide“?!

Misterija “visočkih piramida“ nema veze sa izmišljenim piramidama! Jedino što je misteriozno u vezi sa …

Powered by keepvid themefull earn money