Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Kenan Vehabović: niko me neće, ali ja hoću!

Kenan Vehabović: niko me neće, ali ja hoću!

Nakon što je Vijeće ministara odbilo imenovati Kenana Vehabovića na poziciju direktora Agencije za javne nabavke, istovremeno imenujući za v.d. direktora Dženana Salčina, oglasio se i Kenan Vehabović i objasnio kako je on već imenovan na ovu poziciju! Imenovala ga je, kaže, Agencija za državnu upravu. Kako neka agencija, makar bila i za državnu upravu može imenovati nekog direktora, ne znamo, ali je jasno da Vehabović ponovo pokušava na suspektan način da ostvari svoje interese.
Uostalom, on je po tome poznat još od vremena kada je bio inspektor za visoko obrazovanje. Do danas su ostale sumnje na njegov rad, ali, vjerovatno samo zahvaljujući ispolitiziranom i korumpiranom pravosuđu, izostale su krivične prijave. Postoje mišljenja i navodi da je Vehabović uveliko zloupotrebljavao svoj položaj, a činjenica da je baš u vrijeme “inspektorovanja“ došao do diploma na fakultetu koji je spadao u djelokrug njegovih inspektorskih nadzora, samo govori u prilog sumnjama. Bilo kako bilo, vidjet ćemo šta će se desiti sa Vehabovićevim imenovanjem.
Imajući u vidu ranije djelovanje ovog državnog službenika, ostaju sumnje da bi na novoj poziciji on imao još više prostora da iskaže svoj eventualni (ukoliko su ranije sumnje tačne) raskoš za korupciju, pa i kriminal. Tako je jedini do sada pozitivni potez VM, doveden u pitanje Vehabovićevim htijenjem da postane direktor i očiglednom podrškom u Agenciji za državnu upravu.

About Ekran

Check Also

Ima li simbolike: iste večeri kada je BiH dobila zeleno svjetlo za (pre)govore o pridruživanju EU, njena nogometna reprezentacija je na svom terenu savladana od Ukraine!

Euforija zbog otvaranja vrata BiH za (pre)govore koju je širila “trojka” bila je na svom …