Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Na Novom Zelandu kao da čitaju Ekran.ba!

Na Novom Zelandu kao da čitaju Ekran.ba!

Svjetska zdravstvena organizacija je Novi Zeland navela kao primjer zemlje koja se uspješno bori sa pandemijom. U ovoj zemlji, koja ima oko 5 000 000 stanovnika, već više od tri mjeseca nema novooboljelih.
Razlog tome su mjere koje je vlada NZ poduzela. Novi Zeland zatvorio je granice 19. marta. Otad ih se strogo kontrolira: svaka osoba koja dolazi u zemlju mora u 14-odnevnu izolaciju. Novozelanđani žive gotovo normalnim životom, bez fizičke distance i sa sportskim i kulturnim događajima koji se normalno odvijaju.
Dakle, na NZ je sve suprotno od BiH! Ne vjerujemo da sa ovim nisu upoznati u MCP, VM i raznim “kriznim štabovima“, baš kao što ne vjerujemo da su toliko glupi oni koji obnašaju odgovorne funkcije (a glupa među njima zaista ima!) da ne znaju kako samo stroge restriktivne mjere mogu dati rezultate. Uostalom dok su takve mjere bile na snazi, BiH se uspješno borila sa pandemijom.
Zašto BiH nije kao NZ? Zato jer borbom protiv pandemije kod nas upravljaju politički poslušnici i neznalice, kojima je važnije udovoljiti vjetskim glavešinama i zahtjevima nezajažljivih ugostitelja u Neumu, nego brinuti o zdravlju građana. Zato, za razliku od NZ, mi možemo očekivati novu eskalaciju zaraze u našoj zemlji.

About Ekran

Check Also

fahrudin_radon

“Poželjni bošnjački partner“ Dodika i Čovića se zalaže za elektronsko glasanje!

Nema šta Fahrudin Radončić nije u stanju izbaljezgati kako bi sebe predstavio kao žrtvu režima SDA! …

Powered by keepvid themefull earn money