Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Ismir Jusko po običaju: kratko, ali glupo!

Ismir Jusko po običaju: kratko, ali glupo!

Ne prođe sedmica a da se Ismir Jusko, Radončićev ministar za sva ministarstva i sve i svašta, ne ukaže na nekoj od bh televizija. Mora se zaključiti da Jusko ima rijetku sposobnost da svoju glupost i nekompetentnost iskaže u vrlo kratkoj minutaži i na vrlo jasan način. Tako je bilo i kod posljednjeg ukazivanja marionetskog ministra.
Pored brda gluposti koje je valjao tokom svog nastupa, Jusko je izvalio kako su svi odgovorni bili dan-dva na godišnjem odmoru i vratili se, jer ne mogu uživati dok traje pandemija. Da je malo inteligentnije Jusko nastupio, nikada ovakvu glupost ne bi izjavio. Naime, istog dana kada je Jusko hvalio odgovornost i požrtvovanost onih koji su (pre)plaćeni da budu odgovorni, ni manje ni više nego šefica Kriznog štaba KS i direktorica Zavoda za javnog zdravstva KS Aida Pilav javila se sa odmora u Turskoj da nas obavijesti da je sve pod kontrolom i da Sarajevo bilježi “blagi pad“ broja zaraženih! Ne zna se šta je skandaloznije, Juskova glupost, ili nemoral Pilav!
Dakle, Jusko ne samo da je obmanuo javnost, nego je sakrio i činjenicu (koju je morao znati) da se prva odgovorna za upravljanje krizom, u jeku širenja zaraze u Sarajevu, brčka u turskom moru. Koliko je Pilav drska i bezobrazna, pokazuje to što građane Sarajeva iz Turske obavještava o tome kako je “sve pod kontrolom“! Naravno, njoj niti u jednom momentu ne pada na pamet da je ona (pre)plaćena zato da bi u vrijeme krize bila u Sarajevu, a ne u Turskoj! Nije li cinično i krajnje skaradno da građani Sarajeva plaćaju Pilav kao šeficu “upravljanja krizom“ da boravi u Turskoj u vrijeme pandemije?! To je, međutim, neka druga priča.
Ismir Jusko je, kao i obično, još koješta mlatio u svom govoru. U jednom dijelu govorancije rekao je čak da oni koji nisu sposobni da se nose sa zadacima treba da se povuku. Nije objasnio zašto se on nije povukao sa mjesta ministra komunikacija nakon što nije uspio napraviti ni centimetar autoputa. Ali, to je Jusko! On je slika i prilika naše ministarske gluposti, bahatosti i primitivizma. Kao takav, pogodan je za svako ministarsko mjesto i na svakom nivou vlasti. Njegova sposobnost i kvalitet je u tome da može biti “sve što hoće“, što je dokazao i u posljednjem medijskom “ukazivanju“.

About Ekran

Check Also

fahrudin_radon

“Poželjni bošnjački partner“ Dodika i Čovića se zalaže za elektronsko glasanje!

Nema šta Fahrudin Radončić nije u stanju izbaljezgati kako bi sebe predstavio kao žrtvu režima SDA! …

Powered by keepvid themefull earn money