Home / VIJESTI / BOSNA I HERCEGOVINA / Šta je pozadina “studentskog pohoda u Istanbul“?

Šta je pozadina “studentskog pohoda u Istanbul“?

Uprkos velikom riziku od zaraze korona virusom, “Studentski pohod u Istanbul“ je organiziran i ove godine. Organizatori su bili braća Nurković i njihovi suradnici, što je dovoljan razlog zapitati se šta stoji iza ovog putovanja.
Pitanje je smislenije kada se zna da nekolicina likova iz organizacije, manja grupa, uopće nije spavala u smještaju u kojem su boravili studenti koji su otišli u Istanbul. Oni su bili smješteni u luksuznom hotelu, za koji samo za jednu noć smještaj košta više od 230 KM, koliko je iznosila cijena odlaska i povratka iz Istanbula. Zašto ova grupica nije bila smještena sa ostalim studentima? Da li su oni u Istanbul išli iz drugih razloga i koji su to razlozi? Konačno, da li je cijeli “pohod“ organiziran samo kao paravan odlaska ove grupice i njihovog boravka u luksuznom smještaju?
Sve su to pitanja na koja nema odgovora. Naši izvori govore o tome da su pojedini studenti bili upućivani u određene institucije i da su sudjelovali u nekim razgovorima koji nemaju veze sa “kulturom“ i “obrazovanjem“, što je bio kao motiv manifestacije. Puno je pitanja na koje odgovor treba tražiti u narednom periodu, kada će vjerovatno, usprkos strogoj konspiraciji, isplivati stvarni razlozi putovanja u Istanbul i organizacije boravka naših studenata u Turskoj.

About Ekran

Check Also

fahrudin_radon

“Poželjni bošnjački partner“ Dodika i Čovića se zalaže za elektronsko glasanje!

Nema šta Fahrudin Radončić nije u stanju izbaljezgati kako bi sebe predstavio kao žrtvu režima SDA! …

Powered by keepvid themefull earn money